- Aplikacija je praktično gotova, ali se čeka da se postave GPS uređaji u 2.000 autobusa - istakao je Šapić gostujući na TV Prva. - Očekujemo da aplikacija zaživi početkom jula, a novitet je da će putnici imati mogućnost da kupuju kartu kreditnom karticom, u samom prevozu. Dakle, kada uđete u autobus, ukoliko niste kupili kartu ni putem poruke ni na kiosku ni na aplikaciji, priđete tom aparatu, izaberete kartu koju želite i prislonite svoju kreditnu karticu. Izaći će vam odštampana karta i u svakom vozilu biće po jedan takav uređaj.

Tokom leta, biće omogućena kupovina karata i na više od 300 trafika širom grada. Prvi čovek prestonice najavio je nabavku 500 novih autobusa i 100 tramvaja dok se, kako je rekao, za nabavku trolejbusa radi stručna analiza. Procenjuje se da li je isplativije kupiti trolejbuse ili nove autobuse.

- Novi sistem naplate karata u javnom gradskom prevozu biće zaokružen tokom leta, posle čega će Beograđani imati jedan od najefikasnijih, najpouzdanijih, a ujedno i najjeftinijih sistema u Evropi. Od Beograđana tražim malo strpljenja i mislim da sam pokazao dobru nameru smanjenjem cena karata i uvođenjem SMS plaćanja. Kada GPS sistem bude radio na odgovarajući način, sigurno neće biti moguće da se pojave tri autobusa zaredom, a da ih posle nema duže vreme. Nakon svega toga okrenućemo se potpunoj obnovi voznog parka, a moj je plan da u narednih godinu i po do dve godine kupimo 500 novih autobusa - poručio je Šapić.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".