Drama se dogodila blizu grada Patra. Mnogi su na društvenim mrežama kritikovali roditelje za incident.

- Kako je moguće da su ostavili dete na dušeku i sami se kupali - glasi samo jedan od mnogobrojnih komentara.

Šta se zapravo dogodilo?

Iznenada je došlo do promene pravca vetra koji je dete bukvalno iščupao iz ruku oca koji je bio pored nje. Kako se navodi, otac je odmah krenuo da pliva za njom kao i još nekoliko ljudi koji su bili na plaži, ali nisu uspeli da je stignu.

Odmah su o svemu obavestili policiju, ali niko nije mogao da je pronađe. Nadležne službe odmah su poslale dva ferija u spasilačku misiju.

 

@nikana.gr Spasavanje trogodišnje devojčice na gumi u moru #grcka ♬ original sound - nikana.gr - letovanje u Grčkoj

 

Kako se može videti na snimku sve se srećno završilo. Sa trajekta koji je bio na uobičajenoj ruti od Rija do Antirija, nasred mora, negde oko 500 metara od obale, kapetan je ugledao devojčicu i ona je spašena.

- Prilazili smo luci Antirio kada je preko radija stigao poziv u pomoć. Javili su nam da je struja odnela dete na pučinu. Nisam ni znao da je u pitanju tako malo dete - rekao je Grigoris Karnezis, kapetan trajekta koji je izvukao devojčicu iz vode.

Kako prenose grčki mediji, otac je odmah devojčicu odveo kod psihologa koji ga je posavetovao da devojčicu vrati na more! Nedugo zatim ona se na plaži ponovo igrala sa drugarima, verovatno nesvesno svega što joj se dogodilo.

Na kraju, roditeljima je upućen apel da drže gumu na kojoj su deca, jer ih vetar ili morska struja mogu odneti daleko. 

BONUS VIDEO: