U Srbiji danas promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada. 

Količina padavina pri pljuskovitim padavinama će biti neujednačena, čak i na malim udaljenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više.

Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 27 do 30 stepeni. Vetar slab i umeren, severni i sevrozapadni, u zoni pljuskova kratkotrajno i jak, saopštio je RHMZ.

Na snazi meteoalarm

Zbog kiše i grmljavine u većem delu Srbije upaljen je narandžasti meteo alarm, što znači da je vreme opasno.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, objavio je RHMZ.

U jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na KiM upaljen je žuti meteo alarm, a to znači da vreme može biti opasno.

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme u Beogradu

U Beogradu promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a posle podne nestabilno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, severni i sevrozapadni, u zoni pljuskova kratkotrajno i jak. Najniža temperatura oko 20, a najviša dnevna oko 30 stepeni Celzijusa.

Vreme u narednom periodu

U Srbiji u petak promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zatim do 13. jula pretežno sunčano i toplo.

Hidrološko upozorenje

Na manjim bujičnim vodotocima slivova Kolubare sa pritokama, Mlave, Peka, Timoka, Jasenice i Kubršnice, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave sa pritokama u narednih 48 sati moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja u zoni intenzivnih pljuskovitih padavina, upozorio je RHMZ.

BONUS VIDEO:

VETAR ČUPAO DRVEĆE IZ KORENA: Olujno nevreme ostavilo posledice u Kruševcu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".