Kralj Čarls III izbacio je sa dvora Anđelu Keli, omiljenu pomoćnicu svoje majke britanske kraljice Elizabete, pišu britanski mediji.

Premda je Anđela (koja je za kraljicu počela da radi kao garderoberka još 1994), verovala da će joj novi vladar dozvoliti da živi u kućici u Vindžor Houm Parku, to se nije dogodilo.

Umesto toga Čarls je ženu koja je uživala apsolutno poverenje njegove majke ispratio daleko od "oltara", pa sada živi skoro 300 kilometara daleko, na imanju porodice Vindzor u Pik Distriktu u severozapadnoj Engleskoj.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Kralj je ovim potezom učinio sve kako bi Anđelu Keli sprečio u tome da napiše svoju treću knjigu na osnovu bogatog iskustva koji je stekla blisko sarađujući s pokojnom kraljicom. Tema joj je trebala biti prilično benigna – Elizabetina ljubav prema korgijima koje je imala celog života – ali Čarls je, očito, imao razloga za oprez.

Anđela je puno toga videla, čula i znala o dinamici odnosa unutar najpoznatije porodice na svetu. Za pisanje ove knjige navodno je već imala kraljičin blagoslov, koja joj se time htela zahvaliti za verno služenje Kruni i osigurati joj mirnu starost. Kralj joj je sada te planove pokvario - navode britanski mediji.

(Jutarnji.hr)

BONUS VIDEO: