Prema navodima Tužilaštva, kao organizatori grupe označeni su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a još 36 osoba su, tvrdi se bili pripadnici.

Ova organizovana krimnalna grupa optužnicom se tereti da je izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju i pranje novca.

Optužnicom se organizatori ove organizovane kriminalne grupe Nikola Vušović i Uroš Piperski, zajedno sa ostalim okrivljenim pripadnicima terete za ubistva Aleksandra Halabrina,  Dragana Ristića i Aleksandra Šarca. Pored toga optuženi su za pokušaje ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića,  Samira Divljanovića,  Miloša Nilovića,  Andrije Zarića i  Arsenija Stefanovića.

Od 38 okrivljenih 20 se nalazi u pritvoru, dvojica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora zbog ranije izvršenih krivičnih dela, pet je uhapšeno u drugim zemljama i to dvojica u Republici Crnoj Gori, po jedan u Republici Holandiji, Republici Portugaliji i Kraljevini Holandiji, dok je 11 u bekstvu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je vodilo ovu istragu, ranije je saopštilo da postoji sumnja da su pripadnici ove grupe, čiji su organizatori Nikola Vušović i Uroš Piperski, od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine, iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način lišili života Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića, i pokušali su da liše života Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

BONUS VIDEO:

Objavljen snimak hapšenja ubice iz Zemuna i njegovih saučesnika

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".