Za života ostao je upamćen po brojnim ulogama koje je imao poput uloga u filmovima "Maratonci trče počasni krug", "Majstori, majstori", "Majstorska radionica", "Radovan III" i "Kralj Ibi".

Foto: Arhiva Novosti

 

Enes Kišević, prisetio se dirljivog susreta sa Zoranom Radmilovićem nekoliko meseci pred njegovu smrt u Zagrebu. Zoran je tad bio Enesov gost i njihovo druženje se proteglo do kasno u noć. Tek oko dva sata ujutro Enes ga je molio da krene nazad u Beograd.

- On je tada već bio jako bolestan. To je možda bilo pola godine pred sam njegov kraj. Molio sam njegovog vozača da ga vozi nazad u Beograd jer je već bilo kasno i jedva sam uspeo da ga smestim u automobil.

Foto: Arhiva Novosti

 

Nekoliko sati kasnije, nakon što je ispratio Radmilovića iznenadio ga je poznati glas napolju, a taj susret pamtiće zauvek.

- Kad neko meni na vratima peva "Ustajte prezreni...". Zoran! Kaže on meni: "Znaš, već sam bio pred Beogradom i setim se da te nisam zagrlio. Samo sam došao da te zagrlim". To je mene tako preseklo. To je tako trezvenim glasom rekao... I on i ja smo znali šta znači taj zagrljaj - zaključio je Kiščević.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".