Za njim je Kantonalni sud BiH raspisao Interpolovu poternicu zbog izdržavanja kazne zatvora od 17 godina i pet meseci.

Protiv Mehića se u Srbiji vodi postupak za krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Utvrđuje se kako je on došao do pasoša Srbije u kojem su navedeni lažni lični podaci.

Policija je na beogradskom aerodromu posumnjala da je reč o lažnom dokumentu, pa je dodatnim proverama utvrđeno da pasoš jeste originalan, ali da je falsifikovano ime i prezime, datum rođenja, mesto prebivališta... 

Ubrzo se došlo do informacije da je za osobom koja koristi srpski pasoš raspisana Interpolova poternica, da je reč o osuđenoj osobi koju Bosna i Hercegovina traži radi izdržavanja kazne zatvora.  Mehić je je u februaru osuđen za više krivičnih dela, između ostalog i ubistvo, a nije se pojavio na izricanju presude Kantonalnog suda.

Policija ga nije pronašla ni na adresi stanovanja. U nedelju popodne on je do Beograda stigao iz Italije, a bio je u društvu supruge. 

Foto: MUP BiH

 

Ovaj Tuzlak, prema presudi Kantonalnog suda, deo je kriminalne grupe koju čine i Amar Lisičić i Amir Mehić, a osuđeni su na ukupno 46 godina i 11 meseci zatvora. Damir Mehić se branio sa slobode, jer sudski postupak nije okončan u razumnom roku.

Tada je odlučeno da se odrede određene mere, koje su podrazumevale zabranu napuštanja prebivališta, zabranu izlaska iz BiH, oduzete su mu putne isprave i bio je u obavezi da se jednom nedeljno javlja Policijskoj upravi Tuzla. On je sve vreme negirao da je počinio ubistvo koje mu je stavljeno na teret.

ZLOČIN

UBISTVO za koje je osuđen Damir Mehić dogodilo se 2013.godine u centru Tuzle. Bio je to epilog dugogodišnjeg krvavog obračuna između dve kriminalne ekipe. Odmah posle zločina,on je pobegao, a pet godina kasnije uhapšen je na Jahorini. Posle dve godine provedenih u pritvoru, pušten je da se brani sa slobode. Februara ove godine je izrečena presuda, a od tog trenutka on je ponovo bio u bekstvu.

BONUS VIDEO:

RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".