Bora Đorđević bi trebalo uskoro da nastupi u Prijepolju, a sada iz SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju traže da se hitno zabrani njegov nastup.

NJihovo saopštenje prenosimo u celosti, a odgovor Bore Čorbe, u njegovom stilu, pročitajte na OVOM linku.

- SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju smatra da je nedopustivo da se prijepoljska biblioteka, najstarija ustanova u oblasti kulture u Prijepolju koristi za promociju kvazi umetnika Bore Đordevića, frontmena grupe Riblja čorba - navodi Stranka demokratske akcije Sandžaka u svom saopštenju za javnost i dodaje:

Foto: ATA images

 

 

- Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica, homofobiji i borbi protiv novog svetskog poretka. Na koncertu koji je Riblja čorba održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đordević je članove svog benda predstavio kao Veselina Slivančanina, Bilanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. Smatramo da svị oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka - navode oni u saopštenju i zaključuju:

- Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnje

BONUS VIDEO: