Borisav Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, oglasio se i prokomentarisao potez pomenute stranke.

Kako je Đorđević istakao u razgovoru, postoji mogućnost da im smeta to što je, kako kaže, počasni građanin Knina i nosilac Karađorđeve zvezde prvog reda.

- Ne znam šta je tim ljudima u glavi, ali izgleda da misle da ja rušim novi svetski poredak. Dovodim ih do besmisla iz nekog razloga, ovo o čemu se piše i šta traže je čista glupost. Znate da sam otišao u penziju kao umetnik. Možda im smeta što sam počasni građanin Knina i nosilac Karađorđeve zvezde prvog reda. U svakom slučaju, mi se spremamo kao da je sve u redu - kazao je muzičar za "Republiku".

Foto: P. Milošević

 

 

Podsećanja radi, Iz ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju traže da se hitno zabrani nastup proslavljenog muzičara Bore Đorđevića u ovom gradu.

- SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju smatra da je nedopustivo da se prijepoljska biblioteka, najstarija ustanova u oblasti kulture u Prijepolju koristi za promociju kvazi umetnika Bore Đordevića, frontmena grupe Riblja čorba - navodi Stranka demokratske akcije Sandžaka u svom saopštenju za javnost i dodaje:

Foto: ATA images

 

 

- Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica, homofobiji i borbi protiv novog svetskog poretka. Na koncertu koji je Riblja čorba održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đordević je članove svog benda predstavio kao Veselina Slivančanina, Bilanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. Smatramo da svị oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka - navode oni u saopštenju i zaključuju:

- Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnjem vremenu podrška i više nego potrebna - zaključili su oni.

(Republika)

BONUS VIDEO: