Ivana Vrdoljak, poznatija pod umetničkim imenom, Vanna, otpevala je pesmu "Tek je 12 sati", hit bez kojeg nije mogla da se zamisli nijedna žurka devedestih.

Foto: Jutjub printskrin/wizardsb

 

 

Ona je u to vreme bila angažovana samo za prateće vokale u grupi E.T. ali nakon što je pesma iznenada doživela veliki uspeh, postala je stalna članica i sa bendom je snimila četiri albuma, u periodu od 1992. godine do 1996. godine.

 

 

1998. godine Vanna je, nakon saradnje sa grupom E.T. nastavila solo karijeru, a čak je i predstavljala Hrvatsku na izboru za "Pesmu Evrovizije", koja se održavala u Kopenhagenu, sa pesmom "Strune ljubavi".

 

 

Mada je većina pamti po njenoj pesmi "Tek je 12 sati", koja je i posle 20 godina izuzetno popularna, ona je i dalje uspešna u muzičkoj industriji, a 2012. godine je pevala i na albumu grupe "Neverne bebe", u pesmi "Za tvoje oči". 2015. godine je učestvovala i na festivalu "Sunčane skale", sa pesmom "Probaj", a u januaru ove godine je izdala i spot za pesmu "Suze na kiši". Takođe se našla i u žiriju za muzičko takmičenje "Zvezdice", na RTL televizijskom kanalu.

Mnogi je nazivaju jednom, pravom divom iz Hrvatske, počevši od njenih fanova koji pišu komentare ispod njenih video spotova, do poznate pevačice Ivane Selakov, koja je jednom prilikom izjavila da Vannu smatra jedinom muzičkom divom iz Hrvatske.

Vanna se oduvek trudila da svoj privatni život drži što dalje od medija i javnosti. NJeno srce davno je osvojio producent Andrija Vrdoljak, za kojeg se udala 1998 godine. Ponosni su roditelji dvoje dece – ćerke Jane i sina Luke.

Vanna je i danas aktivna u muzičkom svetu, a na svom Instagram profilu objavljuje fotografije kako one sa mikrofonom u ruci, tako i svakodnevne trenutke iz života dok odmara u uživa pored mora

BONUS VIDEO: