Iva nije često govorila o odnosu sa ocem. To je, očigledno, bolna tema. NJeni roditelji razveli su se kada je imala 15 godina, a ona je ostala da živi sa majkom Slavicom, nekadašnjom balerinom Pozorišta na Terazijama.

Iva je sada u emisiji kod Slavice Đukić Dejanović otkrila mnoge stvari koje odavno interesuju javnost, kao i kakav odnos ima sa ocem Milanom.

Slavica ju je, između ostalog, da li se seća stiska ruke kada ju je otac vodio u školu i još nekih zanimljivosti iz detinjstva.

‒ Zanimljivo je da se najčešće sećam nekih mirisa. Kao mala jako sam volela kada mi on uveče pred spavanje čita Jesenjina – a tata me je to naučio, on je voleo Jesenjina. Pre nego što sam krenula u osnovnu školu znala sam skoro sve njegove pesme napamet: „Pismo majci”, pa onda „Pismo od majke”, pa „Pesmu o keruši”, zato što je on to meni čitao ‒ ispričala je glumica.

U razgovoru se osvrnula i na razvod roditelja, na period kada je morala da odluči sa kim će živeti.

‒ Jako je nezgodno... Mama ostaje da živi ovde, tata odlazi da živi tamo, a vi sa vaših 15 godina treba da odlučite da li ćete izabrati tatu ili mamu. To je strašna situacija. Ja sam znala da ću, šta god da odlučim, ceo život biti kriva. I to je istina. Osećaj krivice čitavog života sam nosila sa sobom. Znala sam da ću, ako sa 15 godina kažem idem sa tatom, možda povrediti mamu, a ako kažem idem sa mamom, da ću možda povrediti tatu. Mene ta odluka nikada nije napustila. Stalno sam imala preslikan osećaj krivice ‒ ispričala je Iva, a onda otkrila šta ju je uvek bolelo.

Foto: Reprint TV Novosti/

 

 

‒ Pošto je meni tata strašno nedostajao, jer mi već dosta dugo ne živimo zajedno, prošlo je evo već dvadeset godina, ja sam se stvarno borila sa jednom, moram da kažem, otežavajućom okolnošću. On je čovek koji je otišao odavde i ja sam morala tu činjenicu na neki način da pobedim, što nije jednostavno.

‒ Na različite ljude nailazite kroz život, nisu svi kao vi, nisu svi otvoreni, dobronamerni, neki su pomalo i ljubomorni, neki su zamerljivi, neki traže neku grešku, neki će u vama videti grešku, a vi niste ni za šta krivi, i zašto bi uopšte dete bilo krivo za bilo šta kad to nema veze sa detetom?

‒ Mnogo toga sam morala da pobedim na svom putu da bih danas ovde sa samopouzdanjem snažnijim nego ikad sedela i razgovarala sa vama na tu bolnu temu. Mene je to bolelo više nego što sam pokazivala. Meni je on nedostajao više nego što sam ikada ikome govorila, meni je nedostajao neko da mu se obratim kada mi je teško i neko da mi pomogne. Mene je pogađalo kada vidim šta sve njegove kolege rade za svoju decu, što za mene nije učinjeno, što je u redu da me pogodi. Bolelo me je što će neko da kaže da sam nešto dobila zbog tate, a nisam dobila baš ništa.

Slavica je Ivu prekinula konstatacijom da je otac jednom rekao da je nasledila njegov dar za glumu i da smatra da je to najveća prednost koju od njega ima. Rekao je da žive u dve države, da nemaju mogućnost da budu previše bliski, čak je jednom priznao da nema želju da se pred kamerama pojavi sa njom.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

 

‒ To me je izuzetno zabolelo. Zašto da se ne pojavi pred kamerama sa mnom? Ja mislim da je to rekao zato što nije umeo ništa... Zato što mislim da on mnogo slabije i mnogo manje elokventno ume da komunicira sa novinarima od mene – bila je iskrena glumica, koja je jedva zadržavala suze. Slavica je to prokomentarisala:

‒ Odlično, bolji ste od tate.

‒ Bolja sam samo zato što ga nisam imala onda kada mi je bio potreban, ali meni se to ne sviđa, ja bih volela da nisam bila tako dobra, je l' me razumete ‒ iskreno je upitala Iva, a onda se osvrnula i na to da njen otac nije mislio ništa loše.

(Blic)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".