Luna je ljupki panter rođen u zoološkom vrtu u Sibiru. Majka ju je iz nepoznatog razloga potpuno odbacila i odbila da joj daje preko potrebno mleko i negu. 

Usvojila ju je Ruskinja po imenu Viktorija koja se vezala za Lunu čim je ugledala. Ubrzo je panter Luna postala deo porodice.

Viktorija je i ranije imala iskustva sa velikim mačkama, i Luna je odgajana zajedno sa njenim rotvajlerom, kerušom Vencom. NJih dve su sada nerazdvojni prijatelji čemu svedoče snimci sa društvenih mreža.

Sada se pojavio snimak prvog susreta Lune i njene vlasnice koji slama i najtvrđa srca. U videu objavljenom na društvenim mrežama prikazan je trenutak kada je Viktorija prvi put videla svog budućeg ljubimca. U tom trenutku, Luna je bila toliko mala da je stala u njenu šaku i bila je potpuno bespomoćna. 

 

 

U nastavku možete videti kako je izgledalo odrastanje ovog neobičnog ljubimca uz nadzor rotvajlera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inače, u Rusiji je bilo legalno držati egzotične kućne ljubimce sve dok zakon o zaštiti životinja nije stupio na snagu u januaru 2020. Zakonom su obuhvaćene 33 vrste, uključujući pantere, "koje mogu biti opasne za svoje vlasnike, kao i životinje čije se prirodno stanište značajno razlikuje od domaćih uslova u kojima se drže, što može negativno uticati na njihovo zdravlje ili izazvati smrt". Međutim, ako je vlasnik kupio životinju pre januara 2020. godine, dozvoljeno mu je da je zadrži.

Mnoge zemlje su zabranile držanje velikih mačaka kao kućnih ljubimaca. U SAD, 21 država zabranila je sve egzotične kućne ljubimce, uključujući pantere i druge velike mačke, prema grupi Big Cat Rescue.

 

 

Druge države, uključujući Pensilvaniju, Teksas i Montanu, dozvoljavaju vlasništvo velikih mačaka ako osoba dobije dozvolu. Četiri države, Nevada, Viskonsin, Severna Karolina, Alabama i Južna Karolina, nemaju zakone o držanju opasnih divljih životinja kao kućnih ljubimaca, saopštio je Big Cat Rescue.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".