Glumac Milan Marić gostovao je u jednoj emisiji gde je pričao o slučaju svoje koleginice Milene Radulović, koja se pre nekoliko dana suočila sa Miroslavom Mikom Aleksićem kojeg je prijavila za silovanje. 

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Milenu je ispitivao Aleksićev advokat, a detalje koje je iznela sa suđenja bili su izuzetno potresni. Milan je sada u emisiji otkrio šta je za njega, kao nekog ko je sedeo i sudnici i slušao Milenino svedočenje, bilo najstrašnije u slučaju.

- Nisam znao šta da očekujem. Zapravo kako to izgleda tamo, sve dok nisam došao tamo. Ja sam samo želeo da odem i da ona zna da ima tu neke ljude kao podršku. I kada sam izašao iz sudnice, bio sam pod utiskom svega toga, od načina kako to izgleda i šta se dešava sve u toj sundici. Koliko je njoj strašno da priča o svemu tome. Razmišljao sam šta je zapravo ostavilo najjači utisak na mene. Vi imate nekog ko je žrtva i ko je propatio pre izvesnog vremena, a mi se sada nalazimo na mestu gde se deli pravda - sud, i Vi sad gledate kako ta žrtva ponovo prolazi kroz neku vrstu, kako da kažem, nasilja ili kako god, ili opet neku vrstu neprijatnosti. Vi ne možete ništa. Onda kažete sebi: "U redu to je proces, to tako funkcioniše".

Foto: Printskrin/Instagram/eugensmesni

 

 

Marić je dalje nastavio i naveo da mu se čini "da postavka više štiti okrivljenog, nego oštećenu".

- Meni je to tako delovalo, uz dužno poštovanje morate da ispoštujete pretpostavku nevinosti, je l? Meni se čini da ova postavka više štiti potencijalno okrivljenog nego...

Marić je istakao da misli da se Milena nije pokajala što je slučaj prijavila, te da je svojom pričom podstakla sve žene da bez straha iznesu svoju priču i pomogne društvu da promeni svest o takvim temama.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

- Verovatno jeste, ali siguran sam da nekako i nije. Mislim da ono šta ona nije očekivala jeste zapravo taj neki otrov koji se nenadano izlio po njoj i svim devojkama koje su u ovom slučaju skupile hrabrosti da prijave to. Samo ću vas podsetiti koliko žena je posle toga skupilo snage da progovorio o svojim iskustvima. Posle ovoga stvari više nikada neće biti iste i mislim da se u društvu promenila svest o seksualnom uznemiravanju... - rekao je Milan u emisiji "Jutro" na TV Prvoj. 

BONUS VIDEO: