Srebrni "mercedes" jurio je ulicom punim gasom u nedelju popodne, a zatim je vozač Skender K. (25) iznenada izleteo na trotoar, na kojima su bili majka i dete. Ispostaviće se da je to njegova supruga i sin, a ono što je u početku ličilo na nesreću, ubrzo je okvalifikovano kao ubistvo i pokušaj ubistva.

Prema navodima policije, vozač je, nakon što se zakucao u ženu i dete,pa u zgradu, izašao iz vozila i počeo da udara teško povređenu ženu.

Potresne scene na licu mesta

Slike koje su nastale na mestu nesreće su potresne: na vratima garaže zgrade mogla se videti krv, dok su u blizini bila dečija kolica i "mercedes" zakucan u skelu na zgradi.

Iako je utvrđeno da je hteo da ubije ženu i dete, motiv zločina policija i dalje istražuje.

- Porodica je živela u kući oko šest meseci. Pre nekoliko dana sreo sam ženu sa koferima u hodniku, htela je da se razvede od muža - ispričale su komšije za Bild.

Kako dalje prenose, nakon nesreće, komšija je čuo jak prasak, odmah je pogledao kroz prozor i video strašnu scenu.

Davio je dok je ležala na zemlji

- Žena i dete nepomično su ležali na zemlji. Odmah sam istrčao da pomognem bebi i ženi. Kada sam izašao, vozač je izašao i napao ženu koja je ležala bespomoćna i krvarila na zemlji. Gušio ju je, a potom ga je komšija odvukao i prikovao za zemlju dok nije došla policija. Majka i beba su veoma teško povređene i žena je morala da bude reanimirana ovde ispred garaže. To je strašno, nadam se da će beba će preživeti - rekli su.

Nesreća žena podlegla je povredama u bolnici dok je sedamnaestomesečna beba, dečak, prebačen u bolnicu spasilačkim helikopterom. NJegov život je i dalje u opasnosti.

Tužilaštvo u Duizburgu je zločin kvalifikovalo kao ubistvo i naložilo formiranje odreda za ubistva.

Za ponedeljak je zakazano privođenje počinioca sudiji. Istražitelji su, između ostalog, saslušali svedoke i oduzeli "mercedesa".

Skender K. trenutno ne odgovara na optužbe.

BONUS VIDEO:

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".