Desetominutni gromoglasni aplauz na kraju projekcije potvrdio je da je ekipa ovog ratnog spektakla uspešan film, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

"Heroji Halijarda" prate sudbinu porodice Jović, a glavni junak je otac Kosta, koga tumači upravo Žarko Laušević. Kosta ima tri sina i ćerku. Dok se Mirko (Nikola Rakočević) bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten (Vučić Perović) pridružio se partizanima, a Ilija (debi na filmu Čubrila Čupića), najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane.

Foto: ATA images

 

- On je snažan čovek, pametan, mentalno vrlo jak. To je život, nekada naiđu i muke i problemi. On se ozbiljno nosi sa svojim problemom. Molim Boga, a i uveren sam da će on naći snagu i da će pobediti - otkrio je Radoš Bajić pred premijeru filma.

Žarko Laušević bio je nedavno na bolničkom lečenju u "Bežanijskoj kosi", u kojoj je boravio zbog problema s plućima. Glumac je prebačen na kućno lečenje. On je nedavno završio snimanje treće sezone "Kalkanskih krugova", gde tumači lik Velibora Matića.

Foto: ATA images

 

Žarko je pre "Kalkanskih krugova" snimao film "Ruski konzul". Rad cele ekipe je prilagođen Lauševiću. Dan snimanja traje 10-12 sati, ali Žarko snima do pet i manji broj scena.

Pre projekcije crvenim tepihom su prošetali glumci Nela Mihailović, Nina Nešković, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, Branko Janković, Čubrilo Ćupić, Ivan Vučković i Đorđe Marković ali i deo produkcijske ekipe filma Telekoma Srbija sa Aleksandrom Martinović na čelu, kao i brojne zvanice, među kojima su bili i patrijarh Porfirije, ministarka kulture Maja Gojković, Nikola Selaković, Vuk Drašković i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Premijeru nije propustila ni glumica Anđelka Prpić u pratnji supruga Marka, a film su pogledali i Andrija Milošević, Petar Strugar, Suzana Mančić i drugi.

Radoš Bajić najviše se obradovao dolasku najmlađih unuka Aleksandra Bajića i Filipa Jočića, koji su stigli u pratnji njegove dece Nedeljka i Jelene.

- Najvažnija je poruka koju šalje ovaj film - rekao je Matija Bećković.

(Kurir)

BONUS VIDEO: