Naime, oni su pešačili od naselja Medovine gde se dogodio krvavi pir do zgrade cetinjske policije. Nekoliko stotina građana je na ulazu u cetinjsko naselje Medovina zapalilo sveće nakon što su se od tog naselja, Bajovom ulicom, preko Studentskog i Dvorskog trga i pored Cetinjskog manastira došli na mesto odakle je krenula kolona.

- Oni su tada ispred zgrade policije postavili niz pitanja: "Zašto Boriloviću nije oduzeto oružje?" - samo je bilo jedno od pitanja koji su se našli na transparentu, prenosi Cetinjski list.

Inače, na društvenim mrežama ožalošćeni neretko objavljuju fotografije i statuse vezane za svoje najdraže za kojima i dalje dostojanstveno tuguju.

- Zahvalila bi se svim sugrađanima koji su bili uz nas, pogotovo dečici koji su iskrenog srca bili sa nama. Mi ćemo i dalje izlaziti da istinu i pravdu dokažemo i da se izglasa zakon koji će da sačuva živote i bezbednost svih građana - napisala je između ostalog majka brutalno ubijene Nataše Martinović (35) i bake dečaka Mašana (11) i Marka (7) na društvenim mrežama i dodala:

Foto: Fejsbuk printskrin/Vuk Borilović

 

- Još jednom hvala svima, ne samo za juče, nego za sve ovo vreme od kad živimo život bez života.

Uz ovu objavu dodala je i pretužnu fotografiju, na kojoj se može videti kako ožalošćeni u crnim majicama na kojima je zajednička slika ubijenih, sa njim u prvom redu drže sliku stradalih. Ispod ove objave samo su se nizali komentari.

Naime, neutešna majka i baka je pre samo nekoliko dana takođe objavila potresan status prisećajući se svojih naslednika.

- 14 meseci, a naša tuga ne može da se izbriše, opet vam majka i baka crno pismo piše. Šta da vam kažem, kad je naš bol sve veći i veći. Tuga mi je srce okovala, a da sam mogla život bi vam dala. Ali se nadam Najo moja mila, da si kod Boga sreću zaslužila. Da ceni tvoja dobra dela. Boriću se za istinu do zadnjeg otkucala srca svoga, nadam se da ću dobiti snagu od Boga - napisala je ona.

Foto: Svetlana Đokić

 

Kako je navela neutešna žena između ostalog u svojoj potresnoj objavi, ona je Bogu dala milost svoju, ali je njoj uzeo njenu sreću.

- Umesto majke i bake ti si prigrli, znam da si ih odmah zavoleo. NJihove su duše čiste i nevine, gde su oni tu samo sunce sine. NJihove duše umreti neće, nebesko carstvo im je otvorilo vrata sreće. Čekajte me i ja ću sigurno doći i tada će moja tuga i bol proći. Volim vas najviše - napisala je ožalošćena i neutešna žena koja je u trenu ostala bez potomstva.

Došao iz crkve i počinio krvavi pir

Pa da podsetimo, Vuk Borilović je svojoj krvavi pir započeo 12. avgusta prošle godine u večernjim časovima kada ja, kako smo pisali, došao iz crkve.

- Nekoliko dana pre jezivog zločina Borilović je odveo ženu i decu na more, a on se vratio na Cetinje. Kobnog dana došao je iz crkve, ušao u kuću i ubrzo izašao na terasu i nešto glasno rekao i opsovao. Tada se sa puškom u ruci spustio sprat niže, gde su mu bili podstanari, tačnije četvoročlana porodica Martinović - podseća izvor i dodaje:

- U stanu je tada zatekao Natašu (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (7) koje je izrešetao bukvalno na pragu kuće. A svojoj krvavi pir nastavio je dalje gde je u naselju Medovina ubio njih još sedmoro, među kojima i svoje rođake. Monstrum je presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšiji Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52). U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle.

Borilović je nakon rafalne paljbe u kojoj je pobio svoje bližnje, opkoljen od strane crnogorske policije koja je u njegovom pravcu ispalila pet hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan. Takođe, u pucnjavi na Borilovića učestvovao je i Neno Kaluđerović, ali je istragom utvrđeno da njegov hitac nije bio poguban po masovnog ubicu.

BONUS VIDEO:

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".