Pored Uroša B. na optužnici se nalaze i njegov otac Radiša B., ujak Goran G. i brat od ujaka Boris G. iz Kragujevca, navodi se u saopštenju tog Tužilaštva. Uroš B. optužnicom se tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

NJegovom ocu Radiši B. se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti. Goran G. i Boris G. optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Optužnica je predata Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju sa predlogom da se optuženima produži pritvor.

S obzirom da Uroš B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici. Tužilašto je predložilo i da se njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za Gorana G. i Borisa G. predložena kazna zatvora od po šest godina.

BONUS VIDEO: