Elezovićev sin, Nikola, potvrdio je za Kosovo onlajn, da je njegov otac Ilija stigao kući, ali da je u veoma lošem zdravstvenom stanju.

- On je ovog trenutka stigao u Mitrovicu i mi smo presrećni što ga vidimo. Ono što mogu da primetim to je da je poprilično lošeg zdravstvenog stanja i da je dosta propao. Nadamo se da će sada uz adekvatnu ishranu, jer on je težak onkološki pacijent, da ćemo uspeti da ga oporavimo i da nastavi dalje normalan život sa svojom porodicom - rekao je Nikola Elezović.

Naglasio je da mu je otac preneo da nije imao nikakvih problema u pritvoru i da su stražari bili izuzetno korektni prema njemu.

- Nije imao ni psihičko, ni fizičko maltretiranje - naveo je on.

Zahvalio je svima koji su pružili podršku njegovom ocu.

- Zahvalio bih se svim ljudima, pre svega mojim kolegama, Kancelariji za KiM, Lovačkom savezu Srbije koji je mnogo pomogao prorodici, kao i svim ljudima koji su pružili podršku da Ilija što pre izađe i brani se sa slobode. Hvala svima od srca u ime porodice Elezović - poručio je Nikola.

Ilija Elezović, koji je težak onkološki bolesnik, uhapšen je 20. septembra, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor.

NJemu je pritvor i pored teškog zdravstvenog stanja 19. oktobra produžen za još dva meseca. Pantović je tada izjavio da je pritvor produžen iako je sud raspolagao medicinskom dokumentacijom, koja svedoči i potvrđuje da je Elezoviću ugrožen život.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Elezovića su prethodnh nedelja posećivali predstavnici OEBS-a, Unmika, Euleksa, ombudsmana i dva puta ga je posetio predstavnik Međunarodnog Crvenog krsta iz Ženeve.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uputila je pre sedam dana pismo šefu Euleksa Đovaniju Pjetru Barbanu povodom lošeg zdravstvenog stanja, tretmana i položaja Elezovića, ukazujući na loše postupanje kosovskih institucija prema njemu, koje, kako su naveli, može da ima fatalan ishod. Kako su tada poručili iz Kancelarije, Elezovićeva bolest je u poodmakloj fazi i u zatvoru nema uslova da dobije neophodnu terapiju i zdravstvenu negu, zbog čega je traženo da da mu se odobri mera kućnog pritvora do okončanja postupka.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: