Muškarac, čiji identitet nije objavljen, napustio je Grej Harbor u državi Vašington 12. oktobra na Ivningu, brodu dugom oko 13 metara. Službenici nisu objavili ni imena spasilaca koji su pronašli ribara, ali King-TV iz Sijetla identifikovao ih je kao Ryana Plejnsa i njegovog strica DŽona iz Sukija, grada u Britanskoj Kolumbiji.

- Video sam nešto što je izgledalo kao splav za spašavanje u daljini te utrčao unutra i usmerio durbin prema splavu, a onda je ispalio raketu - kazao je Ryan.

Prebačen je u bolnicu

- Povukli smo ga na brod. Jako me zagrlio i bilo je emotivno - nastavio je DŽon. Dodao je kako mu je čovek rekao da je bio sam na splavu 13 dana te da mu je ispričao kako je lovio losose nakon što mu je ponestalo hrane.

Foto: Kiro7.com printksrin

 

- Napravili smo mu doručak. Popio je tri boce vode. Bio je prilično gladan, jadnik - nastavio je. Službenici su saopštili da je ribar u stabilnom stanju, a kanadska obalska straža i druga kanadska spasilačka agencija prevezli su ga natrag na obalu.

Prema King-TV-u, muškarac je prebačen u bolnicu u Tofinu na daljnje lečenje. Inače, ribar i još jedan muškarac s broda Ivning trebalo je da se vrate 15. oktobra. U sredu je Obalska straža saopštila da obustavlja potragu, čekajući nove informacije.

Mornar koji je isplovio s ribarom nije pronađen, a Obalska straža kaže da je incident "i dalje pod istragom". Nije jasno planiraju li da nastave potragu.

BONUS VIDEO: