Svi su verovali i nadali se da će pobediti bolest, baš kao što je na filmskom platnu često umeo da pobeđuje nedaće. Ipak, srce velikana srpskog glumišta, Žarka Lauševića, nije izdržalo.

Glumac je preminuo danas u 64. godini života, a tragičnu vest javnosti je saopštila njegova supruga Anita.

I kako da javnost ne veruje da je Žarkova bolest samo sitan problem za heroja domaćih filmova kada je on do poslednjih dana bio posvećen poslu.

Foto: ATA images

 

 

Snimao je iako je išao u bolnicu na terapije, a poslednje njegovo pojavljivanje u javnosti bilo je nedavno. Tačnije, pre tridesetak dana, 11. oktobra, na premijeri filma "Heroji Halijarda" u kojem je Lauš glumio.

Foto: ATA images

 

 

Tada su i nastale njegove poslednje fotografije u javnosti - i to kakve. Fotografije od kojih zastaje knedla u grlu. I tada, dok je Laušević bio živ, a kamoli sada kada nas je prerano napustio.

Velikom Žarku se poklonio veliki Pera. Petar Božović je ispred ekipe "Heroja Halijarda" izašao pred Lauša, čvrsto ga stisnuo i poljubio u ruku.

 

Odmori "Šmekeru", a mi ćemo se sećati scena koje su iza tebe ostale - i ove poslednje tužne, ali i svih prethodnih iz veličanstvene glumačke karijere koja se lako opisuje samo sa dve reči: "Žarko Laušević!"