Kao što je već godinama slučaj, najviše poznatih ličnosti bilo je na slavi kod Lepe Brene, koje su se sjatile u njenu porodičnu kuću na Bežanijskoj kosi.

FOTO: Printskrin Instagram / viktorernest

 

Veliku pažnju izazvao je dolazak srpskog patrijarha Porfirija. On je u dom Slobodana Bobe Živojinovića i pevačke zvezde došao pre ostalih gostiju. Tom prilikom je svečarima čestitao praznik i krsnu slavu, a zatim je blagoslovio i bogatu slavsku trpezu, na kojoj su se, po običaju, našli razni specijaliteti, a među njima i čuvene Brenine sarme i ruska salata. Viktor Živojinović iskoristio je priliku i fotografisao se sa patrijarhom, a kako se vidi na fotografiji koju je objavio na Instagramu, obojica su bili vrlo raspoloženi i nasmejani dok su pozirali zagrljeni. Čim je poglavar Srpske pravoslavne crkve napustio njihov dom, počele su da dolaze brojne Brenine kolege i porodične prijatelji, te je krenula prava fešta. Živojinovići su u sali u kojoj već tradicionalno slave slavu stavili i ozvučenje, a došlo je i nekoliko muzičara.

Od poznatih na slavlje kod Brene i Bobe bili su i sin Filip, Aco Pejović, Sanja Đorđević s ćerkom, Melina, supruga Harisa DŽinovića, Žika Jakšić, Saša Milošević Mare, Mlađan Dinkić, Marko Mišković, Goran Karić i Ivana Mišković Karić. Najveću pažnju privukao je dolazak selektora fudbalera Srbije Dragana Stojkovića Piksija sa suprugom Snežanom, ali i posebno piće, vredno 1.000 evra, koje su doneli na poklon Bobi i Breni.

FOTO: Printskrin Instagram / viktorernest

 

Sudeći po snimcima sa Instagrama, kod Živojinovića je ove godine na slavi bilo veselije nego ikada. Gosti su se poprilično opustili, pa su se neki od njih latili i mikrofona. Atmosferu je do usijanja dovela upravo domaćica slave Brena, koja je otpevala nekoliko svojih pesama, a najveći delirijum je nastao uz pesmu "Imam pesmu da vam pevam". Novčanice i bakšiš leteli su na sve strane, pa se u jednom momentu na harmonici našlo i nekoliko hiljada evra. Nakon Brene, mikrofona se latio i Aco Pejović, kojim su posebno bili oduševljeni Viktorovi prijatelji, a kako saznajemo, pred kraj večeri pojavila se i Aleksandra Prijović, koja je takođe otpevala nekoliko pesama, a najveći haos je nastao uz stihove hita "Psiho".

Viktor je u jednom momentu i zaplesao s majkom pred gostima, a iskoristio je i priliku da se javno zahvali Piksiju što je, posle 24 godine, uspeo da srpsku reprezentaciju odvede na Evropsko prvenstvo. Brena mu je kasnije i zapevala na uvce "Recite mu da ga volim".

Ovi snimci i fotografije izazvali su buru na društvenim mrežama, a mnogi su komentarisali i prozivali Živojinoviće da se krsna slava ne slavi na ovaj način. Da bi razrešili sve nedoumice, novinari Kurira kontaktirali su sveštenika Slavka Jocića iz Eparhije šumadijske, koji je izneo stav crkve o ovom pitanju.

FOTO: Printskrin Instagram / viktorernest

 

- Krsna slava nije orgija, kad već moram tako da se izrazim. Slava je nešto što smo dobili od predaka i prenosi se s kolena na koleno. Proslava svetitelja koji je zaštitnik te porodice treba da bude jedna mala liturgija na kojoj se prinose hleb i vino, to je Hristos, koji je na Tajnoj večeri prelomio hleb i dao ga svojim svetim apostolima. Tako i mi kao domaćini vršimo malu službu. Slava se proslavlja u tišini, s toplinom i poštovanjem prema svetitelju. Da ne shvati neko drugačije, to je slobodna volja kod ljudi, ali treba ih upućivati i govoriti im šta je slava, pa ko god to bio, pa čak i ako su u pitanju javne ličnosti. Slava nije veselje uz muziku. To se proslavlja sa ljubavlju, toplinom... Ono što crkva upućuje jeste da se lomi hleb, tj. slavski kolač, i pije vino, da se sa duhovnošću proslavlja i da svi gosti koji dolaze poštuju domaćina. U staro vreme čak nisu dolazili ni kumovi, samo neke komšije, ali to je sve skromno. Ona se mora obeležiti dostojanstveno, nikakve terevenke... Da ne bude "preseče kolač na ribu", a sprema mrsnu hranu. Na slavu se ne ide da se ruča, već da se obeleži svetitelj s domaćinom - poručio je ovaj protojerej-stavrofor.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".