Osamdesete godine prošlog veka obeležile su mnoge lepe žene, a ona koja je nosila titulu jedne od najlepših bila je LJiljana Tica. 

U to vreme najlepša i najpopularnija jugoslovenska manekenka osvajala je sve svojom neodoljivom pojavom, nonšalantnim prirodnim hodom bivše sportistkinje.

 

 

- Mislim da sam interesantna žena, valjda zato što mi lice nije simetrično - jedna obrva mi je viša od druge, malo sam razroka, ali sve to doprinosi mojoj super fotogeničnosti”, reči su kojima je sebe opisivala LJiljana Tica, jedna od najpopularnijih manekenki bivše Jugoslavije.

NJena lepota nije poznavala granice, a modne kuće su se otimale o nju. Kao prava lepotica dobila je priliku i da se oproba na filmskom platnu i zaigrala je u filmu "Vojnikova ljubav" davne 1976.

Tada je kadar delila sa Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom. Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a mali broj je uspeo da se pohvali time.

 

 

Prva mladalačka ljubav sa kolegom Momom Jakovljevićem, danas hirurgom, obeležena je zabavom, anegdotama i smehom. Ipak, njen život obeležila je veza sa našim poznatim muzičarem Goranom Bregovićem Bregom. 

Uz njegovo ime decenijama se povezuju mnoge lepotice, među njima je i glumica Katarina Radivojević. Ipak, znatno veću pažnju javnosti privukla je njegova romansa za najpopularnijom manekenkom stare Jugoslavije - LJiljanom Ticom.

LJiljana je bila prava zvezda i Brega jednostavno nije mogao da odoli lepoti i šarmu najpopularnijeg modela SFRJ. Zajedno su bili dve godine.  Nakon što su rakinuli isplivala je istina o njihovoj vezi.

 

 

- Upoznali smo se slučajno, u avionu. Dugo smo bili prijatelji, možda je veza bila samo krunisanje tog prijateljstva. Nas dvoje smo rođeni jedno za drugo. Ja sam rođena u znaku Raka, a on u znaku Ovna - govorila je LJilja, koja je u intervjuima bila vrlo otvorena i direktna.

Pisalo se da je on pobegao od nje, ali joj je posvetio čuvenu pesmu - “Bitanga i princeza”.

U nekoliko navrata i samo Tica je priznala da su njih dvoje su imali vrlo burnu vezu. Raskinuli su jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Pobedivši na izboru "Elit lice godine" časopisa "Bazar" Tica je otputovala na svetsko takmičenje lepote u Akapulku. To joj je otvorilo vrata svetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila da živi.

Foto: Tanjug/Đorđe Jovanović

 

 

Na jednom gala prijemu upoznala je Franca Hermana Mariju Beča, sadašnjeg supruga, a tadašnjeg direktora marketinga nemačkog izdanja časopisa "Elle". Oni su se venčali u maju 1987. na Hvaru, gde je obavljeno i crkveno venčanje.

Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća u njenoj porodici. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se LJiljana Tica bavi biznisom iz oblasti gastronomije.

Bregović se 1993. godine oženio dugogodišnjom devojkom, bosanskom manekenkom DŽenanom Sudžuk, i to u Parizu. S njom je Brega dobio tri ćerke.

BONUS VIDEO: