Prema pisanju lista, Bajdenov rejting je trenutno na najnižem nivou otkako je izabran za predsednika i podržava ga 43 odsto birača, dok je za Trampa 47 odsto anketiranih.

Vođstvo republikanca i bivšeg predsednika Sjedinjenih Država povećava se na šest procentnih poena kada se dodaju potencijalni nezavisni kandidati koji zajedno imaju oko 17 odsto podrške.

Najpopularniji među njima je Robert Kenedi Mlađi za kog bi glasalo osam odsto ispitanika.

Foto: Profimedia

 

 

Nezadovoljstvo Bajdenom je sveprisutno u novoj anketi, piše američki list i navodi da samo 23 odsto glasača kaže da im je Bajdenova politika lično pomogla, dok 53 odsto navodi da im je predsednikova politika naškodila.

Nasuprot tome, oko polovina birača kaže da im je Trampova politika u vreme kada je bio predsednik lično pomogla, dok više od 37 odsto kaže da im je naštetila.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Rezultati istraživanja predstavljaju novi šok za Bajdena i njegove demokrate, od kojih neki otvoreno iskazuju zabrinutost da taj 81-godišnjak sposoban da pobedi na izborima i bude predsednik još četiri godine.

Istovremeno, demokrate sve više upozoravaju da je Trampov povratak moguć, a prema njihovim rečima, njegov drugi predsednički mandat bi predstavljao opasnost po američku demokratiju, piše list.

(WSJ)

BONUS VIDEO: