Policija je u ponedeljak prepodne upala u jednu varaždinsku srednju školu. Učenici trećeg razreda ostali su zatečeni kada su policajci tokom nastave ušli u učionicu i od trojice njihovih kolega (16, 17 i 18 godina) zatražili da pođu s njima.

Trojac je uplašeno poslušao naređenje, a policijski službenici PU varaždinske odveli su ih u drugu prostoriju, gde su već stigli i njihovi roditelji s advokatima. NJih trojica su osumnjičeni za konzumaciju droge tokom nastave, a navodno se radi o konzumaciji amfetamina.

Kako je saopštila policija, 18-godišnjak je policijskim službenicima dobrovoljno predao prozirnu kesicu sa sadržajem bele praškasto-gumenaste supstance koja podseća na drogu amfetamin mase 1,4 grama, jednu belu gumenastu supstance koja podseća na drogu amfetamin mase 6,7 grama, digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, piše hrvatski Telegram.

Policijski službenici su i u ponedeljak, po nalogu Opštinskog suda u Varaždinu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi šesnaestogodišnjak, koji im je pre pretresa dobrovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu biljke indijske konoplje, providnu kesu sa sadržajem osušenih zelenih biljnih materija nalik na drogu marihuanu ukupne težine 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Policijski službenici su pretresli stan i druge prostorije koje koristi sedamnaestogodišnjak, koji je pre pretresa dobrovoljno predao kesu u kojoj se nalazila bela praškasta materija koja podseća na drogu amfetamin ukupne težine 0,5 grama i mobilni uređaj. Sav oduzeti materijal biće upućen na veštačenje, a počinioci će biti prekršajno procesuirani, kažu u policiji.

BONUS VIDEO: