Jemenski Huti: Svaki neprijateljski potez protiv Jemena imaće strašne posledice

Svaki neprijateljski potez protiv Jemena imaće katastrofalne posledice, izjavio je član politbiroa pokreta Huti, Ansarulah, Ali al-Kahum.

Al-Kahum je rekao za televiziju Al Majadin da Huti neće odustati od podrške Palestincima bez obzira na pretnje SAD, Izraela ili Zapada i da će nastaviti operacije protiv Izraela.

Jemen je spreman da odgovori na bilo koje američke, izraelske ili zapadne neprijateljske poteze, istakao je Al-Kahum, preneo je Rojters.

Američka vojska je saopštila ranije u petak da su sa teritorije Jemena, koju kontrolišu Huti, pogođena dva broda koja su plovila pod liberijskom zastavom u moreuzu Bab al-Mandab u Crvenom moru.

Huti, pobunjenički šiitski pokret koji kontroliše veliki deo Jemena, izvršili su više napada na brodove u Crvenom moru i gađali dronovima i projektilima Izrael otkako je ta zemlja počela vojnu operaciju u Pojasu Gaze. Huti su najavili da će nastaviti napade sve dok Izrael ne obustavi ofanzivu u Pojasu Gaze.

Izraelske trupe greškom ubile tri taoca

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da su njeni pripadnici tokom borbi na severu Pojasa Gaze greškom usmrtili tri izraelska taoca. Portparol IDF-a Danijel Hagari naveo je da su izraelske trupe u Šedžaji, predgrađu Gaze, tri izraelska taoca greškom identifikovale kao pretnju, na njih otvorile vatru i usmrtile ih, preneo je "Tajms of Izrael".

Hagari kaže da IDF snosi odgovornost za "tragični incident".

"Ovo je oblast u kojoj su vojnici naišli na mnoge teroriste, uključujući bombaše samoubice", dodaje on.

Portparol IDF-a naveo je kako vojska veruje da su "to troje pobegli iz zarobljeništva Hamasa ili da su ih pustili teroristi koji su ih držali zarobljene".

BONUS VIDEO: