Sada je odgovorila na pitanje jedne od devojaka koje je prate, a vezano za odnos Rusa prema Srbima.

- Da li znaš zašto Rusi koji dođu ovde često budu prepotentni i izbegavaju kontakt sa Srbima već se druže isključivo sa ostalim Rusima? - glasilo je pitanje na koje je Lena odmah.

- Ne mogu da govorim u ime svih, ali mogu da kažem šta mislim. Mnogo Rusa koji su ovde, su programeri. Moj muž, prijatelji, ali i žene, supruge, baš mnogo programera ima. Mnogo njih radi za inostrane kompanije, na daljinu. Mnogi rade za istu kompaniju. Tako je lakše, ti si u drugoj državi, ne znaš jezik, ne znaš kulturu, ne znaš ništa i lakše je da pričaš sa nekim ko govori tvoj jezik. Imamo različite klubove, za društvene igre, okupljanja, za različite stvari. Ne žele svi Rusi da žive ovde i dalje, neki žele da idu u drugu državu, neki da se vrate u Rusiju, kada sve bude dobro i to je normalno.

@heejlen Otvet polьzovatelю @wnjwmwnwkw ♬ originalьnый zvuk - Lena

- Znam dosta Rusa koji žele da žive ovde i dalje. Znam jednu devojku koja studira, čoveka koji radi kao konobar. Ja živim ovde godinu dana, kada sam došla, to je bilo strašno, velika trema svaki put kada treba da pričam srpski. Kada treba da idem u prodavnicu, šta je kesa, šta je ovo, ono, košmar. Samo sam pričala sa Rusima. Sada želim da naučim srpski, da znam više reči. Ponekad, idem da statiram i to je dobar put da nađem prijatelje. Još je teško, još imam tremu, nervozna sam - objasnila je ona.

Nakon ovog videa, usledili su komentari podrške, a mnogi su joj poručili da joj srpski dobro ide i da nema potrebe da ima tremu.

"Nije teško razumeti, ljudi uvek više vole da govore meternjim jezikom", "Slobodno pričajte srpski, iako ne pričate dobro, super napredujete", "Samo uživajte u Srbiji i učite srpski, niko normalan vam ne zamera zbog govora, slični su jezici samo malo truda treba", neki su od komentara.

Oglasio se i jedan korisnik mreže koji se druži sa Rusima.

- Poznajem par Rusa sa kojima razgovaram na srpsko-rusko-engleskom. Kao što i mi u inostranstvu tako radimo - naveo je on.

BONUS VIDEO: