Doček Nove godine 2024. na Sava promenadi

Jedna od opcija je doček na Sava promenadi. Beograđani će ovde i ovog 31. decembra moći da posmatraju svetlosno-pirotehnički performans na Kuli Beograd, a oni koji siđu baš do Sava promenade, moći će besplatno da prisustvuju koncertima popularnih domaćih izvođača.

Muzički program na platou pored Starog savskog mosta otvoriće "Frajle", ženski sastav iz Novog Sada, da bi odmah potom mikrofon u ruke uzela Sara Jo, domaća pop zvezda. Za podizanje atmosfere zaduženi su čuveni muzički virtuoz Dejan Petrović i njegov Big Band, koji će svojim planetarno poznatim trubačkim bravurama razgaliti publiku i u razigranom ritmu je uvesti u Novu godinu. Program, kako se navodi na sajtu Beograda na vodi, počinje u 20.30 sati.

Laseri i vatromet i posebna muzika

Čaroliju novogodišnje noći upotpuniće i nezaboravni svetlosno- pirotehnički spektakl na nebu iznad Save. U poslednjim minutima 2023. godine na Kuli Beograd biće emitovana specijalna novogodišnja projekcija praćena igrom moćnih lasera, da bi nakon sada već čuvenog odbrojavanja poslednjih 10 sekundi usledio veličanstveni vatromet sa najviše zgrade u regionu, ali i sa novobeogradske obale Save, Starog savskog mosta i Gazele.

Ovaj impresivni vizuelni šou na savršen način će upotpuniti muzika specijalno komponovana za ovu priliku, kroz koju će se preplitati nacionalni muzički motivi.

Doček na Trgu republike

Novogodišnji program u organizaciji Grada Beograda ove godine neće biti organizovan ispred Skupštine Srbije već na Trgu republike. Glavni izvođač u novogodišnjoj noći je pevačica Anđela Ignjatović poznata kao Breskvica. Osim nje, ovde će nastupati i Sandra Afrika, Milica Todorović, di-džej Mihajlo i orkestar Endžija Mavrića. Program počinje u 21.30 sati.

Grad Beograd osim dočeka Nove godine,do polovine januara organizuje još nekoliko besplatnih koncerata, ali i bogat program za mališane. Sve detalje o tome šta će od programa za praznike biti organizovano i to besplatno, pročitajte na ovom linku.

Ove godine ovde neće biti vatrometa. Podsetimo, Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa, najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, te da će novac koji je namenjen za vatromet biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".