U delovima Finske juče su zabeležene najniže temperature tokom ove zime od skoro minus 40 stepeni Celzijusovih. Rekordno niska temperatura ove zime zabeležena je jutros u gradu Jlivijeska na severozapadu zemlje i iznosila je čak minus 37,8 stepeni.

Glavni grad Finske, Helsinki, takođe je pogođen velikom hladnoćom, a očekuje se da će se temperatura tokom ove sedmice kretati između minus 15 i minus 20 stepeni.

Ipak, izuzetno niske temperature ne sprečavaju nekada najmlađu premijerku na svetu da bude fizički aktivna. Ona je na društvenim mrežama objavila snimak kako šeta prestonicom Finske u kojoj je u tom trenutku bilo čak 15 stepeni ispod nule. Ipak, to nije zaustavilo ovu 39-godišnjakinju da prošeta po prirodi. 

Marinova se nedavno vratila sa putovanja po Evropi, a jedna od njenih destinacija je bila i Barselona gde je temperatura daleko viša. 

Upravo je to i prokomentarisala napisavši na svom snimku: "Sa 15 stepeni na -15 stepeni".

Foto: Instagram printskrin/sannamarin

 

Foto: Instagram printskrin/sannamarin

 

Finski meteorološki institut izdao je upozorenje na izuzetno hladno vreme tokom ove sedmice sa prognoziranim temperaturama nižim od minus 40 stepeni.

Podsetimo, mlada političarka je tokom prošle godine napustila mesto premijera države kada njena partija nije ostvarila željeni rezultat na parlamentarnim izborima održanim početkom marta 2023. godine. Posle toga je odlučila da napusti finski parlament i pridruži se Institutu za globalnu promenu, koji predvodi bivši britanski premijer Toni Bler.

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon toga se povukla iz javnog života uz izjavu da bi volela da ima mirniji privatan život. Ipak, to nije sprečilo medije da i dalje prate njen život i svetsku štampu punile su fotografije ove mlade žene iz provoda i sa letovanja. 

BONUS VIDEO: