Legendarni roker Bora Đorđević koji je proputovao pola sveta ispričao je kako se proslavlja Božić na različitim meridijanima, uključujući i Sloveniju gde trenutno živi.

Pevač ističe da je u domu Đorđevića slična atmosfera kao i kod većine ljudi.

- Klasično je. Dođu gosti, naravno, bude pečenica. A, uvek bude i neka dobra priča.

Bora se prisetio jednog Božića iz vremena kada je živeo u SAD, kao i jedne živopisne priče tamošnjih gastarbajtera - smešne i tragične.

Foto: ATA images

 

 

- Imam jednu dobru Božićnu priču. Jedan naš čovek živeo je napolju, u Americi, i slavi Božić. Kako će, šta će, došlo mu društvo iz kraja, iz domovine. Svega ima, al’ nema pečenice. Frka. Ima pića koliko treba, piju ljudi i seti se on… Kaže gostima da će sada da donese pečenicu i zaista se vrati za pola sata sa živim jagnjetom. Prikolju jagnje jadno, pojedu ga, popiju sve što se popiti moglo. Pojedu jagnje do poslednje koske i legnu, pospavaju. Negde u 10 ujutru sutradan neko kuca na vrata. Bunovan i pospan domaćin otvara. Došle dve starije gospođe iz pet šopa da vide kako se jagnje snašlo u novoj sredini. (Bora žmuri) Jako tužna Božićna priča.

Foto: ATA images

 

 

To je jedna od priča sa božićnih okupljanja u SAD, a Bora poslednjih godina živi u Sloveniji.

- Klasično. Ima nas Srba dosta koji žive u Sloveniji. I naravno nesložni su. Ima 24 različita srpska udruženja, dok se svi ostali druže. Tako da smo organizovani klasično srpski.

(Grand)

BONUS VIDEO: