Međutim, Kilmer ističe da u ovoj situaciji nema potrebe za panikom jer objašnjenje može biti jednostavno. On apeluje na vozače da brzo provere u čemu je problem kako bi se problem dijagnostifikovao i rešio na vreme.

- Ako osetite miris benzina tokom vožnje, nemojte paničiti. Neki klijenti koji su mi dolazili s ovim problemima zapravo su jednostavno zaboravili da stave čep kada su napunili gorivo - uverava Kilmer.

On savetuje da ako osetite miris benzina, proverite brizgaljke za gorivo i vodove za gorivo: "Ako su tri brizgaljke za gorivo prljave, a jedna čista, to je ona koja curi."

Prema ClickMechanic-u, miris goriva takođe može da bude znak neispravnog regulatora pritiska goriva. Takođe, ovaj miris može da ukazuje na to da vozilo ima labave svećice ili da postoji problem sa izduvnim gasovima. Međutim, to bi mogao da bude pokazatelj da postoji curenje u sistemu goriva koje može da ima razorne posledice.

- Ovo se može dogoditi zbog curenja u cevi za gorivo ili ako postoji pukotina negde unutar komponenti sistema za gorivo. Ključno je da u takvoj situaciji ne vozite automobil i da ga što pre pregleda mehaničar - piše Espress.co.uk.

BONUS VIDEO: