- Zbog ove situacije, a radi obezbeđivanja potrebnih uslova za bezbednost vazduhoplova i putnika, zahtevi aerodromskog osoblja prema Ministarstvu unutrašnjih poslova bili su da se zaustavi dalja pasoška kontrola na izlazu iz zemlje i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje tranzitne zone i ponovni bezbednosni pregled svih lica koja se nalaze u toj zoni, koji inače obavlja osoblje operatera Aerodroma "Nikola Tesla", po Zakonu o vazdušnom saobraćaju - dodaje se.

Iz navedenih razloga granična policija je obustavila privremeno pasošku kontrolu kako bi se ispoštovali bezbednosni uslovi i uspostavila puna bezbednost lica i vazduhoplova.

- Nakon sticanja uslova za nastavak pasoške kontrole, granična policija će u najkraćem roku obaviti poslove i zadatke koji su u njenoj nadležnosti i sprečiti zadržavanje na izlazu iz zemlje - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

https://video.novosti.rs/hronika/video/9661-jutro-nakon-masovnog-trovanja-u-aleksincu-fabrika-zatvorena-na-licu-mesta-vatrogasci