Iz sudnice su najpre izašli advokati Kecmanovića, i videli slike ubijene dece koje su roditelji poređali na klupi ispred sudnice, dok je Miljana Kecmanović odmah skrenula ka izlazu.

Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline, je počeo da viče, duboko potresen i revoltiran, jer bi Angelini danas bio rođendan.

- Majka monstrum - vikao je on - Advokat lažov.

Bora Borović, branilac Kecmanovića zastao je, krenuo nazad prema njima i zatražio od straže da reaguje na to. Zatim je od tužioca Stefanovića tražio da priča sa roditeljima, kako bi se ubuduće sprečile ovakve situacije.

Aćimović je potom govorio za "Novosti".

- Danas je Angelini 15 rođendan, bili smo jutros na groblju, kupili joj poklone. Došli smo na drugi dan suđenja za koji očekujemo da će biti jako težak. Javnost, kao što znate, nije prisutna na sudu, i mi kao roditelji, takođe kao svedoci, ne možemo da prisustvujemo što je za nas takođe nejasno zato što mi ne možemo da svedočimo ni o čemu drugom osim o tome da mi više dece nemamo - rekao je Aćimović.

Foto: ATA images

 

Foto: ATA images

 

- Juče smo imali prvi dan suđenja roditeljima malog ubice. Na početku suđenja izneti su detalji vezani za javnost suđenja. Odbrana je iznela svoj stav koji je nas jako povredio time što su veći deo izlaganja obratili stavrima koje nisu vezane za sam predmet. Više su obratili pažnju na laži vezane za postupanje tužioca, navodno ucenjivanja Kecmanovića, što je čista laž. Zatim su stvari pokušavali da prebace na odgovornost države, društva - po njima svi su odgovorni osim Kecmanovića. To za nas predstavlja još jednu traumu i ja razumem neke njegove motive da na taj način skrene pažnju od osnovne krivice, a to to prosto ne smemo dozvoliti - kaže otac ubijene Angeline.

- Sud je odlučio da nema javnost, ali smo odmah primetili da su izašle informacije iz poznatih izvora koje su vezane za nepriznavanje krivice. To je deo koje mi po pravila ne bismo smeli da iznosimo. Znači oni su već počeli da iznose stvari vezane za proces suđenja. Mi svi moramo da vodimo računa o tom pravilu i zahtevamo od pravosudnih organa da pronađu kakvo su to takozvani pouzdani izvori. To upravo advokati radi da bi društvo steklo sažaljenje za Kecamnoviće koje apsolutno ne zaslužuju. Zašto ne zaslužuju? Primetili smo da novine juče pišu da su oni plakali, ja sigurno svedočim, i svi naši roditelji, da oni od 3. maja nikada nisu pokazali nikakvu empatiju, žaljenje, kajanje. Tome svedoči kada su prilikom svedočenja malog ubice morali da naprave njihov susret, majke i sina. Moje saznanje od ljudi koji su prisustvovali kako su se tada ponašali majka i sin, bilo je da je to kao dva robota da se zagrle - ni suze, ni plača, ni emocija, ništa. Isto tako, gospodin Vladimir Kecmanović je prilikom pokazivanja fotografija stravičnih događaja, fotografija naše ubijene dece, nije pokazao nikakvu žalost, čak ni suzu. Ali je odmah pokazao žaljenje sebe i svoje porodice, da su oni žrtva. Apsolutno ga nije briga za stradalu decu, niti za njegovog sina. On je samo govorio kako mu je uništena porodica, što govori o njima u pravom svetlu. Ovaj jučerašnji rijaliti koji prikazuju, tobože plaču, žale, sve je to jedan rijaliti šou koji pokušavaju da prikažu uz sugestiju njihovog advokata. Advokat iznosi stvari koje su vezane za i memorijalni centar iako o tome nema pojma i ne zna samu suštinu tog problema. Iznosi stvari vezane za Anketni odbor koji takođe nema veze sa istinom. Anketni odbor niej državni organ koji se bavi istragom i on se uglavnom osniva kada državni organi ne odrade svoj posao kako treba.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Oni se mešaju u samu istragu i to je svima bilo jasno. To je jedan politički pokušaj mešanja u proces krivičnog gonjenja. Tako da njihova želja jeste da pokušaju izazvati sažaljenje javnosti, da su oni dobri, fini itd. što im nadam se neće proći - zaključio je Anđelko Aćimović.