Bikovića je, podsetimo, HBO izbacio iz serije "Beli lotos" zbog protesta Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine.

Foto: ATA images

 

 

- Moj predlog za učlanjenje Bikovića u Evropsku filmsku akademiju bio je podržan ličnim potpisom i pismom sa obrazloženjem zašto smatram da on zaslužuje članstvo. NJegov prijem je srdačno prihvaćen, a sertifikat je dodeljen. Sada je zvanično član EFA. U ovoj situaciji, očekivao bih njihove reakcije na tvitove bilo kog ministarstva, bilo koje države. Živimo u dobu dominacije društvenih mreža. LJudi često tumače činjenice na površan način prema vlastitim željama i preferencijama. Kada je reč o ovom konkretnom slučaju, postojala su dva prethodna slučaja koja, iako nisu identična, predstavljaju kontrast, započeo je Miki Manojlković u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Foto: ATA images

 

- Na primer, postojao je film 'Peacemaker', za koji nisam bio zainteresovan, iako bi me to učinilo bogatijim novčano i iskustveno. Odlučio sam da ne prihvatim ulogu  iz moralnih razloga, ne želeći da profitiram od tragedije moje zemlje, posebno igrajući ulogu negativca sa Balkana.

- Ovaj postupak nije dokumentovan na društvenim mrežama, ali predstavlja značajan moralni gest. Nebojša Glogovac nije prihvatio ulogu u filmu sa Andželinom DŽoli, jer mu nisu dali ulogu koju je on želeo, već koju su mu namenili, rekao je Miki.

BONUS VIDEO: