Nataša Aksentijević kaže da joj je žao što ona nije bila surogat majka.

Glumica ima jasan stav kada je tema ljudske reprodukcije u pitanju, pa je podržala i pevačicu Mariju Šerifović koja je uz pomoć surogart majke dobila dete.

- Žao mi je što nisam bila surogat majka. Stvarno mi to dobro ide, volim da se našalim da sam otkrila da to mogu i da imam američko državljanstvo možda bih to radila od svoje 20. godine. To je humano da nekome ko nije u mogućnosti i ne postoje uslovi omogućiš da ima to što najviše želi na svetu. To je meni super- istakla je ona u emisiji "Jutro na kvadrat" na Studiju B.

Foto: V. Danilov

 

 

Pop pevačica je ceo proces surogat majčinstva koji se odvijao u Americi, držala do poslednjeg trenutka u tajnosti, a sreću povodom prinove svakodnevno deli sa svojim fanovima.

Pošto je Šerifovićka surogata izabrala u Americi, neke od osnovnih karakteristika koje ona mora da poseduje da bi i ušla u izbor je i da bude psihički i fizički zdrava i da ima između 21 i 42 godine, a poželjno je da je mlađa od 35. Takođe, morala je da pre surogata ima bar jedan porođaj i to normalan, kao i da je svaka trudnoća bila bez komplikacija. Da bi žena ostvarila pravo da bude surogat-majka ne sme da ima više od dva porođaja carskim rezom, a i jedan od uslova je da bude situirana.

Foto: N. Skenderija, Profimedia

 

 

One dobijaju oko 50.000 dolara uz mogućnost još dve nadoknade od po 10.000 dolara. Mogu da traže da im se obezbedi i odeća i druge nadoknade za privatne potrebe.

(Kurir)

BONUS VIDEO: