Princ Hari je imao 20 godina kada je britanski The Sun objavio njegovu fotografiju na naslovnoj strani u nacističkoj uniformi i sa velikim crvenim kukastim krstom.  Princ je tu uniformu odabrao za kostimografiju, čija je tema bila "domorodci i kolonije".

- To je verovatno bila jedna od najvećih grešaka u mom životu. Bilo me je tako sramota nakon toga - rekao je u dokumentarcu "Hari i Megan".

 

 

On je u svojoj knjizi "Spare" napisao da su glavni krivci za sve njegov brat, princ Vilijam i snaja Kejt Midlton, koji su takođe bili na toj kostimografskoj zabavi. U jednom delu knjige Hari je otkrio da je bio rastrgan između nacističke i pilotske uniforme, prenosi Blic žena.

- Pozvao sam Vilija i Kejt i pitao ih šta misle, a oni su mi rekli da treba da nosim nacističku uniformu - napisao je on i dodao da ju je potom isprobao pred njima i da su bili oduševljeni.

Navodno je zbog njihovog entuzijazma odabrao nacističku uniformu. Inače, Vilijam je na toj zabavi nosio kostim lava domaće izrade.

Foto: Profimedia

 

Podsetimo, početkom ovog meseca Harijevom ocu, kralju Čarlsu je dijagnostikovan rak i on je počeo sa lečenjem, saopštila je Bakingemska palata petog februara.

Kralj se nedavno prvi put oglasio nakon što je javnosti saopšteno da mu je dijagnostifikovan oblik raka.

Nakon nekoliko dana ćutnje, on se obratio javnosti povodom obeležavanja 50 godina nezavisnosti države Grenade. Kralj im je poslao "čestitke i tople i dobre želje". Tokom govora je istakao da mu je žao što lično ne prisustvuje ovakvoj ceremoniji, kao i da ga za Grenadu vežu posebne uspomene jer ju je posetio pre pet godina.

Foto: Profimedia

 

- Mogu samo da kažem koliko mi je žao što ne mogu lično da budem s vama kako bismo obeležili ovu važnu prekretnicu - rekao je.

Kralj će odložiće svoje javne angažmane, te se ne zna kada će se tačno vratiti svim svojim kraljevskim dužnostima. Međutim, nastaviće s nedeljnim sastancima s premijerom.

Ostatak njegovih dužnosti bi mogli da preuzmu princ Vilijam i kraljica Kamila. Kralj je prošle godine izvršio čak 516 javnih angažmana, uključujući 94 putovanja.

BONUS VIDEO: