DŽoniću je doživotna robija izrečena zbog ubistva Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije, koje je iz koristoljublja ubio, a zatim zapalio.

Podsetimo, po izricanju presude DŽonić je pretio da će se ubiti i lupao glavom i rukom o sto.

Trojica stražara su ga potom opkolila i uhvatili rukama oko glave, kako bi prestao i izveli napolje iz sudnice.

Suđenje je počelo 22. februara prošle godine pripremnim ročištem, a tokom glavnom pretresa pred sudskim većem kojim predsedava sudija Mirko Drašković izjave su dali kako sam okrivljeni, tako i veći broj svedoka poput policajaca, veštaka balističara, neuropsijatra, majke ubijenog Gorana i majstor koji je DŽoniću pozajmio alat koji je ovaj, kako se sumnja, iskoristio za izradu prigušivača za pištolj.

On je kriv za brutalno ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26), u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine u ataru aleksinačkog sela Moravac.

Foto: Fejsbuk

 

Tužilaštvo je u svojim završnim rečim predložilo sudu da DŽonića osudi na kaznu doživotnog zatvora. Sa završnim rečima tužioca složili su se i punomoćnici oštećenih, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu tvrdeći da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

DŽonić se na glavnom pretresu pravdao da nije kriv za smrt rođaka i pri tom negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu neposredno nakon hapšenja i na ponovljenom saslušanju gde je kao počinioce označio komšije iz sela - braću Milošević. 

 

BONUS VIDEO: