"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom i 23-godišnjakinjom, zbog sumnje da je 24-godišnjakinja počinila krivično delo Napad na službenu osobu na štetu policijskog službenika Policijske uprave zagrebačke, a obe prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Naime, 11. februara 2024. godine oko 6.35 sati u hotelu, u Zagrebu, na Trnju, policijski službenici postupali su po dojavi zaposlenih u hotelu zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira dvoje gostiju, mlađih ženskih osoba”, navodi se u policijskom saopštenju.

Dolaskom na mesto događaja potvrđeno je da su počinile prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u vidno alkoholisanom stanju te im je rečeno da moraju poći s policijskim službenicima u policijsku stanicu.

Pijana ugrizla policajca

Zatim je, kako se navodi, 24-godišnja devojka ujela policajca dok je bila u policijskom automobilu.

“Prilikom vožnje u službenom policijskom vozilu starija devojka je sa zadnjeg sedišta krenula rukama prema vratu policijskog službenika koji je vozio službeno policijsko vozilo u čemu je sprečena od strane drugog policijskog službenika koji je stavio svoju ruku ispred nje s obzirom na to da je sedeo pored nje na zadnjem sedištu. Odmah potom osumnjičena je policijskog službenika koji je sedeo pored nje nekoliko puta ugrizla za ruku na šta je drugi policijski službenik zaustavio automobil i nad osumnjičenom upotrebio sredstva prisile (telesnu snagu i sredstva za vezivanje) radi odbijanja napada. U ovom događaju policijski službenik je lakše poveđen”, navodi se u saopštenju.

(Index.hr)

BONUS VIDEO: