Naime, brutalni napad, prema ovoj optužnici, dogodio se u okolini Zagreba 21. oktobra, pola sata iza ponoći, kada su 30-godišnjak i njegov prijatelj presreli na ulici automobil kojim je upravljala 30-godišnjakova bivša supruga. Zaustavili su ispred nje svoje vozilo, tako da nije mogla da nastavi vožnju.

Usledilo je iživljavanje tokom kojeg su dvojica muškaraca pretila ženi.

Prvo je njen bivši muž počeo pesnicama da udara po staklu vozačevih vrata. Od siline udaraca ono je puklo, a u narednom trenutku istrgnuo je i kvaku.

Kad je konačno uspeo da otvori vrata više puta je udario bivšu suprugu u stomak. Sve vreme ju je vređao: "Ubiću te j.... ti m.... k.... ubiću te".

U isto vreme njegov prijatelj je prišao ženinom vozilu sa suvozačeve strane. I on je lupao po staklu sve dok nije puklo. Napadnuta žena uplašila se za život pa je sve prijavila policiji, a kasnije je utvrđeno i da je na njenom automobilu napravljena šteta od gotovo 2.500 evra.

Za nasilnog bivšeg muža tužilaštvo traži 10 meseci zatvora, a za njegovog prijatelja osam meseci uslovno na dve godine.

Optuženi 30-godišnjak priznao je da je oštetio vozilo svoje bivše supruge, ali tvrdi da joj nije pretio. Negira i da joj je naneo bilo kakve povrede. Uveravao je istražitelje da je samo hteo da razgovara s bivšom partnerkom o incidentu što ga je njegov kum, koji je u ovom slučaju takođe optužen, doživeo te večeri u noćnom klubu.

Međutim, njegov kum je nakon hapšenja sve priznao. Nije, kaže, dobro video što je radio njegov prijatelj pošto ga je neko ranije u klubu poprskao suzavcem po očima.

O svemu je svedočila i sama žrtva. Ponovila je optužbe protiv bivšeg muža, koji joj je pretio da će je ubiti nazivajući je pogrdnim imenima.

- Kum ga je nekako odvukao, a meni je rekao da ostanem u automobilu dok oni ne odu - prisetila se. Odmah je zvala i policiju, a lekari u bolnici utvrdili su da je lakše povređena.

Sve je potvrdilo i njenih dvoje prijatelja koji su to veče bili s njom u automobilu, dok je otac drugooptuženog, koji je takođe bio na mestu događaja uveravao istražitelje da nije čuo nikakve pretnje niti je video da je iko ikoga udario.

Među dokazima priloženima uz optužnicu nalazi se i medicinska dokumentacija prema kojoj je žrtva zadobila kontuziju trbušnog zida, te leve strane grudnog koša.

NJenom bivšem mužu utvrđena je koncentracija alkohola u krvi od 1,71 promil, dok je njegov kum odbio alkotestiranje.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: