Posle njene smrti ostali su veliki hitovi, a javna tajna je bila da neki tekstovi nisu bili u potpunosti autorski, već je tražila pomoć od drugih autora. Nekima je dala novac, a neki od njih su to tražili da bi im ona kasnije pomogla da se afirmišu. 

I za života je ova tema bila često pokrenuta, ali Marina nije želela da o tome govori. Često je i demantovala neke navode. 

Čuvena Vesna Poledica je izjavila da je Marina ukrala od nje neke tekstove, dok je Tucakovićeva tvrdila da se samo poslužila njenim idejama koje je uredno platila 200 evra.

U emisiji Crna hronika na Kurir TV gostovao je čuveni novinar, scenarista, reditelj i narator mnogih dokumentarno igranih serija Dragan Jakovoljević koji je tvrdio da DŽejov hit "Nedelja" nije napisala pokojna Marina Tucaković već DŽamba uz pomoć dvojice muzičara.

Marina je umrla, a posle njene smrti se redakciji "Kurira" javila D.Z koja je tvrdila da je deo Cecinog hita "Maskarada",  zapravo njen. 

- Počela sam da pišem poeziju kao srednjoškolka, i sve sam zapisivala u mali crni rokovnik, od koga se nikada nisam odvajala. Tu sam zapisivala svoje misli, kratke priče, ali i pesme. Bilo je tu mnogo tekstova, skoro stotinu - započinje ispovest D. Z.

Foto: Printskrin/Instagram/cecaraznatovic

 

Rokovnik u kom je zapisivala pesme je nestao, a onda je otkrila kako je došao u Marinine ruke:

- Suprug i ja smo se družili s dečkom koji se u to vreme družio s tadašnjim momkom Divne Karleuše. On se hvalio da poznaje Marinu i da joj prodaje svoje tekstove. Kako je tvrdio, on je Marini pisao 10 tekstova za tadašnjih 50 maraka, a ona je koristila delove i od kombinacije više stihova pravila je jedan tekst, koji bi kasnije postao veliki hit. Tada sam se i ja, naivna, pohvalila mojim talentom za pisanje, pokazala mu rokovnik i neke od svojih tekstova, među kojima je bio i tekst za pesmu "Maskarada". To veče smo se družili i razgovarali celu noć i ja sam potpuno zaboravila da sam mu pokazivala rokovnik. Međutim, posle nekoliko dana shvatila sam da ga nema. Bilo mi je jasno da je rokovnik ostao kod njega, ali je on tvrdio da ne zna ništa o tome. Pomirila sam se sa tim i krenula da pišem nove pesme.

Veliki šok je bio kada je čula svoj deo teksta u Cecinom hitu "Maskarada": 

- Ovaj moj tekst je nastao nekoliko godina ranije, krajnje spontano. Inspiracija za tekst mi je bila žurka na koju nisam otišla i ponašanje mojih prijatelja koji su nosili figurativno maske - foliranti i dvolične osobe. Ono što je Marina "ukrala" od mene je naslov pesme i stihovi "Živ se čovek na sve navikne, pa valjda ću i ja, ako Bog da", kao i refren "Dobro došli, drugovi, na našu malu maskaradu, pozivnice imate, najbolje je to u gradu...". Kasnije je Marina uzevši moju osnovnu ideju, dodala ostale stihove i napravila hit za sva vremena - priča sagovornica.

Potom je otkrila zašto je tek posle Marinine smrti otkrila svoju priču: 

- To što je moja pesma završila u Marininim rukama za mene je samo kompliment. Samo je ona mogla da od više različitih pesama i autora napravi hit za sva vremena. Ipak, želela sam da ova priča izađe u javnost, jer sam kod vas pročitala i da su pesme "Tihi ubica", "Jedna noć za kajanje" i "Kazino" Jelene Karleuše zapravo tekstovi Miloša Roganovića, na kojima je bila potpisana Marina. Ta njegova priča me je podsetila na moj slučaj, zbog čega sam se rastužila i želela da moju priču podelim sa javnošću - završava D.Z.

BONUS VIDEO: