Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu i to zbog njegovog zdravstvenog stanja.

- Moj klijent nažalost nije u mogućnosti da prisustvuje suđenjuiz zdravstvenih razloga. U prethodnom periodu imao je dve teške hirurške intervencije i iz tog razloga vas molim da nam odložite naredno suđenje koje je u martu, i da ročište počne u maju kada bi moj klijent prema prognozama lekara mogao da prisustvuje - naveo je advokat Zoran Jakovljević i priložio sudskom veću medicinsku dokumentaciju.

Branioci oštećenih Jugoslav Tintor i Irina Borović, kao i tužilac usprotivili su se ovom zahtevu. "Protivim se odlaganju suđenja do maja jer je to odlaganje postupka što je apsolutno nedopustivo", rekla je tužilac, a Jakovljević se javio za reč. "Odbijam sve što kažu branioci i tužilac. Nikada nismo odlagali, pa nama je u interesu da se suđenje završi za života ovog čoveka. Čovek je isečen na dve operacije, nije mu dobro, a njegovo stanje se dodatno zakomplikovalo kada je neosnovano stavljen u tamnicu."

Jugoslav Tintor nakon suđenja rekao je da se ročište odlagalo u više navrata iz istog razloga. "U više navrata suđenje je odlagano zbog zdravstvenog stanja okrivljenog, a mi ne želimo da budemo ti koji ocenjuju njegovo stanje i sudimo o tome zato i predlažemo medicinsko veštačenje", rekao je Tintor.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".