Brajan Volš je osuđen na 37 meseci i dužan je da plati 475.000 dolara odštete. Volš je još 2021. priznao krivicu za prodaju dve falsifikovane slike Endija Vorhola na Ibeju.

Podsetimo, on je u žižu javnosti dospeo nakon što je prijavljen nestanak njegove supruge u novogodišnjoj noći 2023. kada je navodno, iznenada izašla iz kuće i otišla na posao. Istražitelji su do sada utvrdili da je Volš nakon svađe brutalno ubio Anu Volš, inače majku njihove dece u podrumu porodične kuće u Kohaseta u Masačusetsu.

- Nisam dobila informaciju da je osuđen za tu prevaru od ranije. Tačnije, prepustila sam to sve sudu i nisam se dalje interesovala za to krivično delo - kaže Milanka i dodaje:

- Sve i kada bih nešto rekla, ne znam šta bih mogla da prokomentarišem na sve ovo što mi se dogodilo. Takođe, nijedan detalj nemam vezan za ubistvo moje ćerke, a da idem u Ameriku ne mogu.

Foto: Quincy District Court

 

Foto: Quincy District Court

 

Milanka LJubičić dodaje i da se ne oseća dobro, kao i da je slomio grip.

Volš je, podsetimo, kako su navodi u optužnici koja je podignuta u martu prošle godine, planirao ubistvo supruge, pa je čak i na internetu guglao kako bi mogao da se reši tela. Takođe, kamere su snimile Volša kako u prodavnicama kupuje crne džakove, kao i hemiju koju je kasnije iskoristio za čišćenje nakon zločina. Brajan Volš je nakon ubistva, sekirom isekao telo žene i stavio ga u džakove, a potom odneo u kontejener u blizini kuće njegove majke Dijane Volš. Istražitelju su do sada pronašli krvave tragove u kući Volšovih, nađen je i nož kojim je Brajan isekao telo.

Foto: Quincy District Court

 

(Kurir)

BONUS VIDEO: