Policijska uprava zagrebačka (PUZ) saopštila je da 42-godišnjakinju sumnjiči za prevaru, krađu, nedozvoljeno posedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produženo krivično delo internet prevare.

Policija sumnja da je 42-godišnjakinja 2022. pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži te porukama započela komunikaciju sa 74-godišnjakom, navodeći da je lekarka koja mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja.

Otvorila profil pod lažnim imenom

Kako bi stekla odnos poverenja, 42-godišnjakinja je nastavila da se dopisuje sa 74-godišnjakom obećavajući mu ljubavnu vezu, kao i sastajati se s njim na raznim lokacijama na području Zaprešića, dodaje PUZ.

Sumnja se da je u avgustu prošle godine, nakon sticanja njegovog poverenja, zatražila od 74-godišnjaka da joj kupi telefon u vrednosti od 1.740 evra, što je on i učinio, da bi se nekoliko dana kasnije, u nameri da mu oduzme škodu, sastala s njim u njegovoj kući na području Zaprešića.

Nakon što mu je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njeno traženje popio, nakon čega je 42-godišnjakinja iskoristila njegovu ošamućenost te od njega zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem na parkiralištu jednog zaprešićkog trgovačkog centra. Obmanuti 74-godišnjak je to i učinio te je potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoju škodu nije dobio nikakav novac, ističe policija.

Nudila mu ljubavnu vezu

Ujedno se sumnja da je 42-godišnjakinja krajem avgusta 2023., iz fotrole 74-godišnjaka, otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njom kupovala odeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protivpravno postupanje, nekoliko dana kasnije je vratila karticu 74-godišnjaku, navodeći da ju je pronašla u svom automobilu.

PUZ dodaje da je 42-godišnjakinja jedno vreme obitavala izvan Hrvatske te da je uhapšena po povratku, kao i da je predata pritvorskom nadzorniku, dok je poseban izveštaj podnet nadležnom državnom tužilaštvu.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO: