Erin Gibson, majka preminule devojke predvodila je slomljenog srca tradicionalnu povorku sa konjskom vučom ulicama južnog Londona gde je 20-godišnjakinja odrasla. Ona je nosila ljubičasto odelo za pantalone jarkih boja, a ožalošćeni su nosili ljubičaste trake u čast Morgana jer je to bila njena omiljena boja, prenosi Dejli mejl.

Kovčeg umotan u britansku, portugalsku i irsku zastavu, koje su označavale poreklo njene porodice, nosila je kočija, koju su pratili njena porodica i prijatelji.

Saobraćaj je stao, a najbliži su izrazili saučešće porodici dok su ožalošćeni prolazili pored njene osnovne škole i omiljene prodavnice u tom delu engleske prestonice. 

Podsetimo, Morgan je umrla od komplikacija nakon operacije u srpskoj bolnici u januaru nakon što je njen povratni let iz Istanbula morao prinudno da sleti u Beograd kada joj je pozlilo.

NJena majka je upozorila druge na rizike traženja estetske hirurgije u inostranstvu i osudila je kliniku u Istanbulu što je pustila njenu ćerku samo tri dana nakon neuspele operacije dok je imala infekciju.

Foto: Tiktok printskrin

 

Kremirana je uz pesmu "Dancing in the Sky", a njena mlađa sestra pročitala je pred okupljenima pismo koje je napisala za svoju sestru.

- Imala je predivno srce. Volela je da peva i kuva. Pamtićemo te po ljubičastoj boji. Pamtiću te po kasnim telefonskim razgovorima, po tvom odrazu - pročitala je Beka, piše Dejli mejl.

NJena majka i otac su sve vreme plakali dok su poslednji put dodirivali sanduk.

- Morgan, volim te dušo. Vidimo se ponovo - rekla je kroz suze njena majka.

Erin je kasnije u izjavi za "Miror" otkrila da joj je mrtvozornik rekao da će biti sprovedena istraga o smrti njene ćerke.

- Ovako nešto nikada nije trebalo da se desi. NJen organizam to nije mogao da podnese. NJeni organi se nisu samo ugasili, oni su bili prožeti otrovom koji je sve zaustavio. Mrtvozornik mi je rekao da je ovo trebalo da se spreči.. Moje jadno dete je bilo puno otrova, takvu nisu smeli da je puste u avion. Bila je osuđena na propast i pre nego što je avion prinudno sleteo - rekla je ona.

Ona je zatim pozvala sve koji reklamiraju ovakve operacije da jasno naznače koji su rizici ovako osetljivih hirurških zahvata.

- Volela bih da se uvede "Morganin zakon" koji bi sprečio da se ovako nešto desi još nekome u budućnosti. Kozmetičkom turizmu mora da se stane na put - rekla je Erin.

Morgan je godinama trpela maltretiranje zbog svoje veličine i tražila je estetsku hirurgiju bez znanja svojih roditelja, prenosi Dejli mejl.

Pre postupka, Morgan je imao virtuelne konsultacije sa turskom kompanijom u septembru 2023. pre nego što je rezervisao operaciju u januaru.

NJena sestra Kejli Ribeiro (26) molila ju je da ne prolazi kroz operaciju koja nosi niz komplikovanih zdravstvenih rizika kada joj je Morgan rekla za svoje planove.

NJen dečko DŽejms tvrdi da bolničko osoblje i prevodioci koji su razgovarali sa njom nisu pominjali opasnosti povezane sa operacijom pre nego što je Morgan otišao pod nož.

Organizacija koja je povezala Morgana sa turskim hirurgom negirala je bilo kakvu nepravdu.

BONUS VIDEO: