Britanski mediji objavili su poslednje fotografije princeze Dajane. Fotografije su nastale neposredno pre, ali i nakon nesreće.

Slike koje ranije nisu prikazane u javnosti objavio je islednik Skot Bejker uporedo sa početkom istrage o smrti princeze, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997.

Među fotografijama je i poslednja slika Dajane pre smrti. Na njoj se vidi princeza koja sedi pozadi sa Dodijem al Fajedom, dok su napred njen telohranitelj Trevor DŽons i vozač Henri Pol.

Ali, u međuvremenu je objavljen i video, na kojem se jasno vidi šta princeza radi samo par sati pre svoje pogibije.

Foto: Profimedia

 

Brak osuđen na propast

Princeza Dajana bila je udata za tadašnjeg britanskog prestolonaslednika, princa Čarlsa III.

Svima je dobro poznato da u njihovom braku od početka nisu cvetale ruže Čarls je i pre braka sa Dajanom bio zaljubljen u Kamilu Parker, a tu vezu je održavao tokom čitavog braka.

Dajana se u braku sa Čarlsom osećala loše, a slomljeno srce je lečila na razne načine. Imala je više ljubavnika. Pored ostalih i Berija Manakija, koji je radio u njenom obezbeđenju i londonskog lekara Hasnata Kana.

Foto: Profimedia

 

LJubav na kraju života

Princeza Dajana poginula je u 36. godini. Poslednje godine života provela je u srećnoj vezi sa egipatskim bogatašem Dodijem Al Fajedom.

NJega je upoznala u palati njegovog oca, nakon čega su ubrzo i otišli zajedno na letovanje.

Poslednjih mesec dana svog života provela je sa Fajedom, a zajednička tragična sudbina odvela ih je u smrt u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

NJih dvoje snimljeni su poslednji put u luksuznom hotelu Ric u Parizu, a fotografije iz lifta na kojima se nežno drže za ruke uslikane su samo sat vremena pre nesreće.

To je bio poslednji lep momenat, jer nakon toga im je ostalo samo 60 minuta života.

Poslednji sati Dajaninog života

Kako se navodilo, Dodi je rekao da je Dajana uznemirena zbog mnogo paparaca ispred hotela, pa su hteli da odu i sakriju se u njegov stan na Jelisejskim poljima.

Dodi je smislio plan da se otarasi paparaca koji su jurili Dajanu i njega, tako što je hteo sa svojom partnerkom da izađe na zadnji ulaz hotela Ric. Obezbeđenje mu je reklo da ne rade za njega i da će hotel napustiti samo ako dobije očevo odobrenje za to.

To je bilo poslednje veče pre nego što je Dajana trebalo da se vrati u London, a tu je Mohamed al Fajed, Dodijev otac, popustio i dozvolio sinu da ide.

Novinar Endru Nil je naveo da mu je Dodijev otac rekao da je njegov sin odluku da sa Dajanom ode iz hotela doneo u poslednjem trenutku.

- Prema svemu što mi je rekao, niko nije mogao da čeka u zasedi da ih ubije jer niko nije unapred ni znao gde će oni ići. Na kraju je omiljena princeza umrla tragičnom, ali prozaičnom smrću, zbog pijanog vozača koji je prebrzo vozio - rekao je Nil.

Foto: Tanjug/AP

 

On je još dodao:

- Možemo samo da se pitamo jesu li poslednje reči izgovorene u automobilu bile Dodijeve i da li je govorio vozaču: "Vozi brže, brže".

BONUS VIDEO:

 

(Informer)