Velikan srpskog glumišta filmsku karijeru otpočeo je davne 1964. manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari".

 

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Od tada pa sve do smrti Gaga Nikolić udahnuo je život kultnim herojima, među kojima su DŽimi Barka, legendarni Flojd, simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija i gradski vitez Urke.Đ

U bogatoj karijeri bio je deo ekipe najgledanije srpske serije u istoriji "Selo gori, a baba se češlja", a njenog tvorca Radoša Bajića za sudiju Žotu vežu samo najlepše uspomene.

Foto: Printskrin/Jutjub/ SuncePortal

 

 

- Koliko je veliki glumac bio Dragan Nikolić, suvišno je govoriti. A koliko je bio veliki čovek i profesionalac, svedoči jedan događaj sa snimanja "Sela gori". Za jednu scenu koju smo snimali u selu Bogdanje, zbog koje je doputovao, a koju nismo uspeli da snimimo, proveo je ceo dan na setu, spreman i našminkan. Pojavio se samo u nekom totalu u jednom kadru... Kad se te večeri presvlačio u garderobi, tražio je da dođe vođa snimanja, kome je diskretno rekao: "Nismo snimili scenu, molim da stavite u dnevni izveštaj da produkcija ne treba da mi plati današnji dan." To je bio jedinstveni i neponovljivi Dragan Nikolić, prema čijem liku i delu gajim ogromno poštovanje - kaže Bajić za Kurir.

U popularnu seriju Dragan Nikolić je stigao kao zamena za Bogdana Diklića.

Foto: V. Danilov

 

 

- Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote, koju Dik nije hteo, a kada je "Selo gori" krenulo da hara, zvao me je Lazar i zamolio da mu napišem ulogu, što sam sa zadovoljstvom i učinio - ispričao je Bajić svojevremeno gostujući u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

Dragan Nikolić Gaga i Milena Dravić proveli su zajedno u braku punih 45 godina. Oboje su sahranjeni u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sećanje na poznati par čuva Verica Dravić.

BONUS VIDEO: