Na jugoslovenskoj pop-rok sceni pojavila se 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.

Ispred svog vremena, Slađana je počela da ruši tabue, kada je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Interesantno je da je upravo zbog "Seksi dame" odbila jednu pesmu koja je postala veliki hit, ali u izvođenju njenog kolege, Olivera Mandića.

Foto: V. Danilov

 

- Marina Tucaković je napisala tekst, a Oliver Mandić aranžman i ta pesma mi se i tada i danas mnogo dopada. Ali, da sam nakon "Seksi dame" snimila tu pesmu, moja karijera kakvu danas imam i koju sam želela, nikada se ne bi dogodila. Moram da nagovorim Olivera da snimimo duet, da je otpevamo zajedno – rekla je Slađana gostujući svojevremeno u emisiji na K1 televiziji.

- Da sam ostala u imidžu „seksi dame“, onda bi svo moje obrazovanje koje sam navela – propalo. Tendencija je i danas da se žene prikazuju kao objekti. Oduvek sam bila buntovnik, i nisam bila čovek ljubavi, jer sam imala mnogo posla. Morala sam da napišem enciklopediju. Ipak, ja sam neko ko voli sve ljude, bez obzira na to da li su bili u vezi sa mnom ili ne – rekla je svojevremeno rokenrol diva.

Slađana je preminula u Zemunskoj bolnici, posle kraće bolesti, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

BONUS VIDEO: