Većina njih je zaista loša. Ali ljudi se trude, i sigurno su uspeli da ubede nekoga da im ukaže poverenje, piše Jutarnji list.

Međutim, ono što je danas najavio kandidat Mosta i hrvatskih suverenista u 6. izbornoj jedinici Marko Milanović-Litre je sasvim druga dimenzija.

Naime, Milanović-Litre zvoni na vrata svojoj nekadašnjoj partijskoj šefici, na osnovu čijih glasova je ušao u parlament, Ruži Tomašić, koja čita neku štampanu građu na kojoj je, za čudo, njegova slika.

Ali da je malo zbuni, kaže joj Milanović "Ko je?", a Ruža odlazi do fioke iz koje vadi oklagiju, spremna da udari Milanovića, po glavi, dok u pozadini svira predizborna pesma Sandra Bastijančića i Nikole Grmoje.

Pretpostavlja se da je spremna da udari Zorana (Milanovića) jer kada vidi da je to Litre sva ljutnja pada u vodu i ona potom, u teško prepričljivim sceni i interijeru, nagovara gledaoce da glasuju za Milanovića-Litru jer tako sigurno neće pogrešiti, piše Jutarnji.

Takođe, treba napomenuti da je svog druga dočekala u jednoj odeći, a kada građane hrvatske nagovara da glasaju za njega, ona nosi drugu. Dakle, snimanje je verovatno potrajalo...

Eto, pokušali smo da vam dočaramo spot, ali možda je najbolje da se sami uverite...

 

Jutarnji list je ovaj tekst napisao pod naslovom: Visokobudžetni triler bivše evroparlamentarke

- Pogledajte kako Ruža Tomašić dočekuje Milanovića - napisao je Litre u opisu ovog snimka i dodao: Niko nije povređen tokom snimanja.

Inače, njegov slogan na ovim izborima je: "Jedini Milanović vredan vašeg glasa".

Marko Milanović Litre je hrvatski političar, saborski zastupnik hrvatskih suverenista, član predsedništva Hrvatske konzervativne stranke, generalni sekretar Hrvatskog boćarskog kluba Oluja. Rođen je 1988. godine u Zagrebu, a postao je politički aktivan još kao maloletnik i to u okviru Hrvatske stranke prava na lokalnom nivou u Gradskoj četvrti Stenjevec.

foto: Tanjug/HINA Admir Buljubašić

 

Nakon nekoliko godina napušta HSP i ulazi u Hrvatsku stranku prava dr Ante Starčevića, sa kojom je izabran u gradsku organizaciju stranke, postajući sekretar, a kasnije i predsjednik stenjevečke podružnice.

Jedan je od osnivača Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverena, kao i autor vizuelnih identiteta stranaka.

Na lokalnim izborima 2017. godine izabran je u Veće gradske četvrti Stenjevec kao kandidat Hrvatske konzervativne stranke.

Na parlamentarnim izborima 2020. godine postao je poslanik u Hrvatskom saboru kao zamena za evroposlanicu Ružu Tomašić, sa 19 preferencijalnih glasova.

Član je saborskog Odbora za međuparlamentarnu saradnju; Odbora za pomorstvo, saobraćaj i infrastrukturu; Odbora za porodicu, mlade i sport i zamenik člana Delegacije Hrvatskog sabora u parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative.

(Jutarnji list)