Za ovaj film vezane su brojne i zanimljive činjenice koje su široj javnosti nepoznate, a odnose se na kraj ovog legendarnog filma.

Titova smrt je sprečila da se film "Ko to tamo peva" snimi po predviđenom scenariju.

Prvobitno, u planu je bila scena u kojoj dva dečaka izlaze iz autobusa. Trebalo je da se pojavi nekoliko životinja dompremljenih iz italijanskog cirkusa i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje.

Foto: Jutjub printskrin/Klasik TV

 

U momentu kada je proglašena smrt Josipa Broza Tita, svim strancima se zabranio ulaz u zemlju, tako da su granice bile zatvorene, a životinje naravno nisu ni mogle da se dopreme.

Na taj način, film je završen onako kako je završen. To što nije snimljeno na kraju filma "Ko to tamo peva", iskorišćeno je za početak filma "Andergraund".

Foto: Profimedia

 

- Titova smrt nas je sprečila da završimo "Ko to tamo peva". Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je da se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak "Andergraunda - objasnio je svojevremeno za Blic, dramski pisac Dušan Kovačević, po čijem je scenariju snimljen film "Ko to tamo peva".

BONUS VIDEO: