Koja je tajna njegove dugovječnosti? Ako pitate Istvuda, sve je promenio šokantan gubitak oca koji je umro posle srčanog udara u starosti od 64 godine. Tada je shvatio da je zdravlje najveće bogatstvo.

- Nikad nisam imao puno masnog tkiva, ali sam uvek pazio na ishranu. Klonite se ugljenih hidrata, posebno kaloričnih dezerta. Držite vagu u kupatilu, uzimajte vitamine i zaobilazite pića puna šećera. Izbegavajte preterano konzumiranje alkohola - savetovao je glumac i reditelj za "Muscle and Fitness".

Istvudov sin Skot u intervjuu za "Men's Health" otkrio je koliko je njegov otac posvećen ishrani i vežbanju.

Foto: Tanjug/AP

 

- Moj tata je mašina. Pokazao mi je kako dizati tegove kad sam imao 14 godina. Naučio me potisku s klupe i drugim osnovnim vežbama. Jasno mi je dao do znanja da je važnije izvoditi vežbe pravilno nego preterivati sa težinom tegova - objasnio je.

Istvud je svestan da njegovo telo ne može da radi ono što mu je bilo jednostavno u mladosti. Ovih dana ne radi ništa prenaporno.

- I dalje igra golf i voli duge šetnje. Raduje se dobrom obroku, čitanju, novim scenarijima - izjavio je izvor blizak holivudskoj legendi za "Closer".

Istvud je takođe meditirao više od 40 godina.

BONUS VIDEO: