Kako se postu bliži kraj, tako domaćicama i domačinima ponestaje ideja za spremanje hrane. Jedan od najlepših recepata je svakako riblja čorba na kafanski način: 

Ova riblja čorba će vas osvojit, tako da ćete je jesti i u mrsnim danima: 

  • 1,5 kg očišćene ribe (šaran, bela riba, štuka, smuđ)
  • 500 g crnog luka
  • 1 kašika mešavine suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kašika ljute mlevene paprike

Foto: Printskrin/Jutjub/ Bokina kuhinja

 

Način pripreme: 


Crni luk sitno iseckajte, stavite u šerpu, dodajte litar vode, suvi začin i kuvajte oko pola sata uz dolivanje vode kada ispari. Tada dodajte papriku, još vode i kuvajte 20 minuta. Dodajte ribu, sipajte malo više vode da bude čorbe i kuvajte 20 minuta da se riba skuva.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Bokina kuhinja

 

 

BONUS VIDEO: